Ministrul rus al Sporturilor, Vitali Mutko, a declarat că nu au existat incidente grave în stadionul Velodrome, sâmbătă seară, el acuzând însă faptul că nu a existat o "barieră" între susţinătorii echipelor Rusiei şi Angliei, şi a precizat că suporterii ruşi care au intrat cu torţe şi petarde în arenă vor fi pedepsiţi, informează espn.co.uk.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Nu au existat ciocniri... S-a exagerat, de fapt totul este în regulă. Când s-a terminat meciul, nu exista o barieră între fani. Englezii erau supăraţi, bineînţeles, dar situaţia s-a calmat repede. Astfel de meciuri ar trebui organizate corespunzător. Este necesar ca fanii să fie separaţi", a spus Mutko.

Ministrul a precizat, pentru R-Sport, că suporterii care au avut un comportament necorespunzător şi au intrat în arenă cu petarde şi torţe vor fi pedepsiţi.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Şi Aleksandr Şprigin, preşedinte al asociaţiei suporterilor ruşi, a spus că incidentele din stadion nu au fost atât de grave cât au părut. "Pur şi simplu suporterii englezi s-au ridicat şi au plecat în fugă din sectorul în care se aflau. Nu au fost confruntări. Poliţiştii erau acolo. Totul este în regulă", a afirmat el.

Agenţia Reuters şi presa internaţională au scris, în noaptea de sâmbătă spre duminică, că suporterii ruşi i-au atacat pe fanii englezi, sâmbătă seară, în incinta stadionului Velodrome din Marsilia, la finalul meciului Anglia - Rusia, scor 1-1, din grupa B a Campionatului European. Suporterii englezi au fost nevoiţi să se caţere pe garduri pentru a scăpa de fanii ruşi. Imagini cu un tată încercând să îşi protejeze fiul în timp ce suporteri mascaţi loveau fanii care se retrăgeau în jurul lui au devenit virale.

Federaţia rusă riscă din nou sancţiuni, după ce în urmă cu patru ani, la Euro-2012, în cazul său s-a luat o decizie cu suspendare de retragere a şase puncte, ca urmare a incidentelor din Polonia, la Euro-2012.

Incidente au avut loc la Marsilia şi joi, vineri şi pe parcursul zilei de sâmbătă, violenţele fiind soldate cu peste 30 de răniţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.