Curtea de Apel i-a interzis omului de afaceri Gigi Becali să mai folosească numele "Steaua" şi "Steaua Bucureşti" în denumirea societăţii comerciale care administrează clubul de fotbal, SC Fotbal Steaua Bucureşti SA, şi în cea a echipei FC Steaua, înscrisă la asociaţiile şi federaţiile sportive (FRF şi LPF). Becali ar putea folosi cele două denumiri doar cu acordul CSA Steaua. Decizia nu este definitivă.
"În dosarul nr. 31705/3/2015 - Admite apelul. Schimbă sentinţa apelată în sensul că: Admite în parte acţiunea. Interzice pârâtei SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA să folosească fără consimţământul reclamantei semnele <Steaua>, <Steaua Bucureşti> sau a unor semne similare în activitatea comercială, inclusiv în cuprinsul denumirii comerciale şi în special în competiţiile sportive, pe documente, pe bilete de acces, pentru publicitate sub orice formă, în înscrierile în asociaţiile şi federaţiile sportive. Obligă pe pârâta ONRC la efectuarea radierii elementelor <Steaua Bucureşti> din cuprinsul denumirii comerciale a pârâtei SC Fotbal Steaua Bucureşti SA. Respinge cererea de acordare a daunelor cominatorii. Obligă pe intimate-pârâtă SC Fotbal Club Steaua Bucureşti SA la plata cheltuielilor de judecată către apelanta-reclamantă efectuate în primă instanţă şi apel, în sumă de 450 lei. Cu recurs", se arată în soluţia Curţii de Apel Bucureşti.
FC Steaua, gruparea patronată de Gigi Becali, a fost acţionat în instanţă în 2011 de Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, care a cerut anularea mărcii înregistrate de gruparea din Liga I. În aprilie 2012, Tribunalul Bucureşti a respins cererea, decizie menţinută de Curtea de Apel Bucureşti. În decembrie 2014, ICCJ a dat dreptate, însă, clubului sportiv al armatei.
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
De atunci, cele două grupări nu au ajuns la un acord privind folosirea mărcii Steaua de către clubul patronat de Gigi Becali, iar echipa de fotbal a evoluat o perioadă sub numele de FCSB şi sub o altă emblemă.
În luna mai, Tribunalul Bucureşti a respins ca neîntemeiată cererea Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucureşti, care reclama faptul că societatea comercială care administra clubul lui Gigi Becali cuprinde marca Steaua. În urma acestei hotărâri, finanţatorul echipei FC Steaua, Gigi Becali, a putut păstra numele clubului, însă CSA a făcut apel, pe care l-a câştigat în urma sentinţei de miercuri.
CSA Steaua a depus şi o cerere de chemare în instanţă a clubului deţinut de Gigi Becali, prin care solicită recuperarea prejudiciului de 36,8 milioane de euro din folosirea mărcii în perioada 2004-2014.
La 12 decembrie, CSA Steaua anunţa înfiinţarea unei echipe de fotbal la nivel de seniori şi înscrierea acesteia în liga a IV-a, începând cu sezonul competiţional 2017-2018.
"Echipa va evolua sub numele Steaua Bucureşti şi sub sigla înregistrată la OSIM cu numărul 130904, atribuită definitiv CSA Steaua Bucureşti prin Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie nr. 3425 din 3 decembrie 2014. Obiectivele de performanţă fixate pentru echipa ce va fi coordonată de Marius Lăcăuş sunt sincronizate cu planurile de modernizare a infrastructurii sportive – baza de pregătire şi stadionul de fotbal. Astfel, prin promovări succesive în ligile superioare, echipa de fotbal seniori a CSA ar urma să evolueze, începând cu sezonul 2020-2021, în Liga Naţională, pe noul stadion de fotbal din Ghencea", se arată pe site-ul CSA Steaua", preciza gruparea armatei, într-un comunicat.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.