Elevi din toată ţara, cu vârste cuprinse între 6 şi 12 ani, vor participa la ediţia a doua a celei mai mari competiţii de fotbal pentru copii din România, Cupa Tymbark Junior, turneu lansat, luni, la Casa Fotbalului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

La prima ediţie s-au înscris peste 122.000 de elevi, informează FRF.

Competiţia se desfăşoară în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi va debuta pe 4 decembrie 2017 cu faza pe clasă, şcoală, liceu. Cupa Tymbark Junior urmăreşte atât descoperirea de talente, cât şi încurajarea copiilor să practice sport.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

"Felicitările mele se îndreaptă către toţi, învinşi sau învingători, profesori sau potenţiali fotbalişti, fete şi băieţi. Pentru că esenţa fotbalului de bază este participarea. Poate tocmai de aceea fotbalul de bază păstrează cel mai bine esenţa fotbalului în general – bucuria de a juca şi de a fi în echipă. Obiectivul nostru în Cupa Tymbark Junior este acum şi mai înalt. Ne dorim să depăşim cei 122.693 de participanţi şi să implicăm absolut toate judeţele României în această sărbătoare a copiilor români şi a fotbalului”, a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele FRF.

Înscrierile în competiţie au început la data de 1 octombrie 2017 şi se vor încheia pe 1 decembrie 2017. În cele 10 zile rămase până pe 1 decembrie 2017, profesorii îşi pot înscrie echipele prin completarea formularului de pe cupatymbark.ro şi depunerea lui la Inspectoratul Şcolar. 

Cupa Tymbark Junior este structurată pe grupe de vârste: grupa de vârstă U8 - în care se pot înscrie elevii din clasa pregătitoare, clasa I şi a II-a, grupa de vârstă U10 - în care se pot înscrie elevii din clasele a III-a şi a IV-a şi grupa de vârstă U12 - în care se pot înscrie elevii din clasele a V-a şi a VI-a.

Competiţia va debuta pe 4 decembrie 2017, cu faza pe clasă, şcoală, liceu. Întrecerea se desfăşoară în cinci etape: etapa pe şcoală, pe localitate, etapa judeţeană, zonală (finală pentru categoria U8) şi finală (categoriile U10 şi U12).

Ambasadorii întrecerii sportive sunt, şi la ediţia 2017-2018 a Cupei Tymbark, Miodrag Belodedici, dublu câştigător al Cupei Campionilor Europeni, şi Maria Ficzay, fundaş central în echipa naţională de fotbal feminin.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.