Finala Campionatului European a început, duminică, pe Stade France, între naţionalele Portugaliei şi Franţei, trofeul câştigătorei fiind adus în teren de spaniolul Xavi Hernandez. Pentru meci, autorităţile pariziene au mobilizat un număr foarte mare de poliţişti şi jandarmi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

UPDATE 00.30: Portugalia a câştigat finala Euro 2016

Reprezentativa Portugaliei a a învins, duminică, pe Stade de France, cu scorul de 1-0 (0-0), după prelungiri, selecţionata Franţei, şi a câştigat Campionatul European de Fotbal pentru prima oară în istoria sa .

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Portugalia a învins, duminică, Franţa, scor 1-0, pe Stade France, după ce în 2004 fusese învinsă cu acelaşi scor, 1-0.

Francezii au câştigat Campionatul European în 1984 şi 2000, dar şi Cupa Mondială în 1998.

UPDATE 00.21: Portugalia conduce Franţa, scor 1-0, gol Eder, minutul 109

UPDATE 23.51: Portugalia şi Franţa sunt la egalitate, scor 0-0; meciul a intrat în prelungiri

Reprezentativele Portugaliei şi Franţei se află la egalitate după 90 de minute, scor, 0-0, duminică, pe Stade de France, în finala Euro-2016, iar meciul au intrat în prelungiri.

La finalul primei reprize şi a celor 90 de minute de joc, scorul este egal 0-0, partida intrând în prelungiri.

Finala de pe Stade de France a fost marcată de ieşirea lui Cristiano Ronaldo, pe targă şi în lacrimi, în minutul 25.

Ronaldo a fost înlocuit de Quaresma, iar căpitanul Portugaliei a devenit Nani.

UPDATE 22.50: Portugalia şi Franţa sunt la egalitate la pauză, scor 0-0

Reprezentativele Portugaliei şi Franţei se află la egalitate, scor, 0-0, duminică, pe Stade de France, în finala Euro-2016 

Pima repriză de pe Stade de France a fost marcată de ieşirea lui Cristiano Ronaldo, pe targă şi în lacrimi, în minutul 25.

UPDATE 22.33: Cristiano Ronaldo s-a accidentat şi a fost scos de pe teren pe targă în minutul 25 al finalei Euro-2016

Căpitanul Portugaliei, Cristiano Ronaldo, a ieşit de pe teren în lacrimi, pe targă, în meciul Portugaliei cu Franţa, din finala Euro-2016.

Ronaldo s-a accidentat după un fault al lui Payet. Deşi a încercat să rămână în teren, Ronaldo a fost nevoit să iasă, fiind înlocuit de Ricardo Quaresma.

După ieşirea lui Ronaldo, căpitanul Portugaliei este Nani.

UPDATE 22.00: A început finala Euro 2016

Înaintea meciului, DJ-ul francez Davie Guetta şi suedeza Zara Larsson au cântat imnul Euro-2016: "This One’s For You".

Pe teren s-a format un mare "MERCI" (Multumesc) în roşu, alb şi albastru, culorile Franţei.

Franţa joacă în formula: Lloris - Sagna, Koscielny, Umtiti, Evra - Pogba, Matuidi - Sissoko, Griezmann, Payet - Giroud. Selecţioner: Didier Dechamps.

Portugalia trimite în teren următorii jucători: Rui Patricio - Cedric, Pepe, Fonte, Guerreiro - Renato Sanches, Adrien Silva, William Carvalho, Joao Mario - Cristiano Ronaldo, Nani. Selecţiioner: Fernando Santos.

Meciul este arbitrat de englezul Mark Clattenburg, ajutat de asistenţii Simon Beck şi Jake Collin şi de adiţionalii Anthony Taylor şi Andre Marriner. Rezervă este Viktor Kassai din Ungaria, iar rezervă a asistenţilor Gyorgy Ring.

Înaintea partidei, terenul a fost invadat de fluturi.

Partida este transmisă în direct de Dolce Sport şi Pro TV.

Franţa şi Portugalia dispută finala Euro 2016 începând cu ora 22.00

Naţionala Portugaliei joacă pentru prima dată în finala unui turneu major, cea mai mare performanţă a sa de până acum la Euro fiind locul doi ocupat la ediţia din 2004. Portughezii mai au în palmares un loc trei la Cupa Mondială din 1966.

Francezii au câştigat Campionatul European în 1984 şi 2000, dar şi Cupa Mondială în 1998.

Selecţionerul Portugaliei, Fernando Santos, şi antrenorul echipei Franţei, Didier Deschamps, s-au declarat încrezători înaintea finalei Euro-2016.

Fernando Santos (Foto: fpf.pt)
Fernando Santos (Foto: fpf.pt)

Fernando Santos: "Am spus dinainte că obiectivul nostru este să jucăm finala şi să o câştigăm. Suntem încrezători, pentru că vrem să îi facem fericiţi pe portughezi. Vrem să le dăm un motiv de bucurie. Nu cred că are sens să vorbim despre echipa Franţei. Toată lumea o cunoaşte foarte bine. Am spus încă de la început că există trei favorite la această competiţie: Franţa, Spania şi Germania. Şi mai erau alte candidate, inclusiv Portugalia, care poate chiar să câştige trofeul. Dacă ar trebui să fim atenţi la individualităţi, ne-am face griji în legătură cu toţi jucătorii. Ar trebui să spun numele fiecărui jucător din echipa Franţei. Franţa are jucători celebri, de calitate, care evoluează la echipe mari din întreaga lume. Fiecare poate face diferenţa, dar şi Portugalia are o echipă puternică, cu jucători care pot face diferenţa".

Didier Deschamps (Foto: fff.fr)
Didier Deschamps (Foto: fff.fr)

Didier Deschamps: "Avem oportunitatea de a deveni campioni europeni. Jucătorii ştiu că este un privilegiu faptul că joacă finala Euro-2016 acasă, la Paris. Nu am avut şansa să lucrăm la tactică de la semifinală, dar sunt încrezător că jucătorii mei vor fi pregătiţi pentru acest meci uriaş. Titlul obţinut de mine în 2000 aparţine trecutului. Aceasta este povestea lor (a jucătorilor). Eu fac parte din poveste, bineînţeles, pentru că sunt antrenorul. Faptul că am câştigat trofee majore ca jucător mă ajută, dar eu nu vorbesc niciodată despre trecut. Echipa Portugaliei are multă calitate şi nu a ajuns întâmplător în finală. La fel ca noi, portughezii au fost criticaţi la începutul turneului. La fel ca noi, au ajuns în finală. Sunt o echipă experimentată, care îşi poate modifica sistemul în funcţie de adversari".

Autorităţile pariziene au mobilizat un număr de 3.400 de poliţişti şi jandarmi pentru finala de pe Stade de France.

Conform Le Parisien, începând de duminică dimineaţă şi până luni la ora 7.00 maşinile nu vor putea circula sau staţiona între piaţa Concorde şi strada Grande-Armee, precum şi străzile adiacente.

"Maşinile care vor veni cu drapele nu vor putea intra pe stradă", a declarat Michel Cadot, şeful poliţiei.

Nu vor fi deschise magazine şi terase, iar staţiile de metroul Champs-Elysees Clemenceau şi George-V vor fi înschise.

1.400 de poliţişti vor fi desfăşuraţi în zonele din Champs de Mars, urmând ca şapte linii de metrou să circule pe parcursul nopţii.

În ciuda măsurilor de securitate, a fost înregistrat deja primul incident, cu câteva ore înainte de începerea meciului. Un rucsac suspect a fost abandonat, duminică după-amiază, în faţa hotelului Pullman Centre-Bercy unde a fost cazată echipa naţională Franţei.

Poliţia a format un cordon de securitate pentru a bloca circulaţia şi i-a chemat pe genişti, care a aruncat în aer rucsacul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.