Fostul preşedinte american Barack Obama a felicitat-o, sâmbătă, pe Coco Gauff pentru titlul obţinut la US Open, la mai puţin de două săptămâni după ce a asistat la primul său meci din cadrul turneului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După ce Gauff s-a mobilizat pentru a o învinge pe Arina Sabalenka cu 2-6, 6-3, 6-2, mesajele au venit rapid pe X, platforma de socializare cunoscută anterior sub numele de Twitter pentru a sărbători primul titlu de Grand Slam al americancei în vârstă de 19 ani.

"Nu am putea fi mai mândri de tine atât pe teren, cât şi în afara lui - şi ştim că ce e mai bun urmează să vină", a scris Barack Obama.

 

Obama şi soţia sa, Michelle, au fost prezenţi pe stadionul Arthur Ashe în prima seară a competiţiei, când Gauff a reuşit să câştige cu 3-6, 6-2, 6-4 în faţa Laurei Siegemund. Aceştia s-au întâlnit cu ea după meci, care a fost urmat de un omagiu adus lui Billie Jean King, ca parte a celebrării celei de-a 50-a aniversări a faptului că U.S. Open a devenit primul eveniment sportiv care a oferit premii egale în bani pentru competitorii de sex feminin şi masculin.

Michelle Obama a trimis, de asemenea, felicitări alături de o fotografie de la întâlnirea lor, în timp ce Clinton a scris că: "Viitorul tenisului american pare luminos."

 

Gauff i-a mulţumit lui King pentru că a condus lupta pentru premiile în bani atunci când şi-a ridicat premiul de 3 milioane de dolari al câştigătoarei. King a răspuns la un tweet care arăta o înregistrare video a acelui moment, postând că: "Această generaţie trăieşte visul celor 9 originale", referindu-se la ea şi la celelalte femei care au semnat contracte de 1 dolar pentru a lansa un circuit profesionist feminin în 1970.

Magic Johnson, fost baschetbalist, a felicitat-o pe Gauff şi i-a lăudat pe părinţii ei: "Corey şi Candi, au făcut o treabă extraordinară!".

Gauff a primit şi laude din partea concurentelor rivale, campioana U.S. Open 2017, Sloane Stephens, spunând: " Fata mea, eşti uimitoare!!!!". "

 


viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.