Federaţia Cameruneză de Fotbal, prezidată de Samuel Eto'o, a anunţat concedierea selecţionerului Marc Brys, la o lună şi jumătate de la sosirea sa, impusă de guvernul camerunez, relatează RMC Sport.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Venirea belgianului, oficializată la 9 aprilie, fusese impusă de ministrul sporturilor Mouelle Kombi pentru a-l înlocui pe Rigobert Song, care nu a fost reconfirmat în funcţie după eliminarea echipei în optimile de finală ale Cupei Africii pe Naţiuni în faţa Nigeriei (2-0).

Chiar a doua zi, Eto'o a calificat numirea drept "ilegală", înainte de a lipsi de la ceremonia de prezentare a antrenorului. În cele din urmă, el a fost de acord să accepte sosirea antrenorului, care a avut o carieră îndelungată în principal în Belgia, dar şi în Ţările de Jos şi Arabia Saudită.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Dar disputa a continuat cu privire la numirea staff-ului tehnic: unul impus de guvern (cu Joachim Mununga, François Omam Biyick, Ahu Bessong), celălalt de federaţia cameruneză (Ndtoungou Mpile, David Pagou, Carlos Kameni, Benoit Angbwa).

Marţi, Comisia de conciliere şi arbitraj a Comitetului Naţional Olimpic din Camerun (CNOSC), sesizată de cluburile de amatori din Camerun (ACFAC) şi de Liga Profesionistă de Fotbal din Camerun (LFPC), a decis să suspende numirile făcute de Samuel Eto'o.

Un verdict denunţat de Fecafoot, care a contraatacat imediat, anunţând plecarea antrenorului înainte ca acesta să fi condus măcar un meci.

"Consecinţa imediată a acestor decizii, luate cu încălcarea tuturor dispoziţiilor legale şi regulamentare, este suspendarea cu efect imediat a staff-ului naţionalei, condus de domnul Marc Brys, selecţionerul-antrenor", se arată într-un comunicat de presă.

"Fecafoot îşi rezervă dreptul de a transmite aceste decizii către FIFA, deoarece acestea vor împiedica pregătirea următoarelor evenimente sportive", se mai arată în comunicat. "Comitetul de urgenţă al Fecafoot se va reuni imediat pentru a lua măsurile adecvate".

Rămâne neclar cine va fi pe bancă la meciurile de calificare la Cupa Mondială 2026 împotriva Capului Verde (8 iunie) şi a Angolei (11 iunie).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.