Trofeul acordat celui mai bun marcator al sezonului, care va fi decernat la gala Balonul de Aur, va purta numele legendarului atacant german Gerd Muller, care a murit anul trecut la 75 de ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cel supranumit "Bombardierul" a marcat 365 de goluri în 427 de meciuri pentru Bayern Munchen în Bundesliga.

"Este o onoare uriaşă pe care Gerd Müller o merită. Există mulţi atacanţi fascinanti în istoria fotbalului, dar stilul lui Gerd Müller a fost unic. Arie Haan, care a pierdut în faţa lui Gerd şi a Germaniei în finala Cupei Mondiale din 1974 cu Olanda (1-2, la Munchen), a spus odată: „Fiecare atacant are ceva la care trebuie să acorzi o atenţie deosebită: piciorul drept, alergarea, driblingul, felul în care alunecă. Cu Gerd, era un singur lucru la care trebuia să fii atent: flerul lui." Noi, cei de la FC Bayern, suntem recunoscători că Gerd primeşte această onoare şi că acest trofeu îi poartă acum numele", a declarat Oliver Kahn, preşedintele Consiliului Executiv al Bayern Munchen,.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Trofeul acordat celui mai bun portar poartă numele lui Lev Iaşin, iar cel pentru cel mai bun tânăr jucător se numeşte Raymond Koppa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.