Federaţia paraguayană de fotbal (APF) a anunţat, sâmbătă, că argentinianul Guillermo Barros Schelotto nu mai este selecţionerul echipei naţionale a Paraguayului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-un scurt comunicat difuzat sâmbătă seara, APF a anunţat "finalizarea procesului condus de antrenorul Guillermo Barros Schelotto la cârma echipei naţionale de seniori a Paraguayului". "Îi urăm mult succes lui şi echipei sale de antrenori şi le mulţumim pentru angajamentul şi dedicarea lor la cârma Albirroja", a adăugat APF.

Demiterea lui Barros Schelotto survine după o remiză, 0-0, pe teren propriu, cu Peru şi o înfrângere, 1-0, pe teren propriu, cu Venezuela, în prima dublă manşă a preliminariilor sud-americane pentru Cupa Mondială din 2026, care va fi găzduită de Statele Unite, Canada şi Mexic.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Compatriotul său Daniel Garnero, în prezent antrenor al liderului campionatului paraguayan Clausura, Libertad de Asuncion, este vehiculat pentru a-l înlocui, potrivit presei locale.

Guillermo Barros Schelotto devine astfel primul antrenor demis în calificările sud-americane pentru Cupa Mondială din 2026, care acordă şase locuri la turneu şi, pentru cel de-al şaptelea, posibilitatea unui baraj împotriva unei echipe de pe alt continent.

Tehnicianul în vârstă de 50 de ani a condus echipa paraguayană timp de 17 meciuri, cu 4 victorii, 4 egaluri şi 9 înfrângeri.

Paraguayul nu s-a mai calificat la vreun turneu al Cupei Mondiale din Africa de Sud 2010, când a ajuns în sferturile de finală, cea mai bună performanţă a sa.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.