Viceprimarul USR al Sectorului 6 Mihaela Ştefan a anunţat că un proiect de hotărâre a fost adoptat de către Guvernul şi actul normativ prevede că terenul de 11.0000 de metri pătraţi din fosta zonă a Parcului Grozăveşti revin în patrimoniul Sectorului 6. Evaluat la 26 de milioane de lei, acest teren va ajunge în administrarea Consiliului Local Sector 6. La rândul său, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu a explicat prin colaborarea şi comunicarea PMB cu Ministerul Dezvoltării a reuşit să obţină aprobarea acestui proiect de hotăre de Guvern.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Eforturile pentru implementarea acestei decizii au fost posibile datorită colaborării între viceprimarul USR Sector 6 Mihaela Ştefan şi membrii Executivului din Primăria Sectorului 6 în primul rând, dar şi datorită colaborării administraţiilor centrale, arată comunicatul de presă al USR Bucureşti

„Această iniţiativă reprezintă un pas semnificativ către obiectivele noastre, apropiindu-ne de crearea unui mediu mai verde şi mai plăcut pentru locuitorii noştri. Ne angajăm să continuăm eforturile pentru a transforma această zonă într-un parc modern şi atrăgător pentru comunitatea noastră", a declarat Mihaela Ştefan, conform sursei citate.

Scopul USR Sector 6 rămâne refacerea Parcului Grozăveşti, oferind locuitorilor spaţii verzi şi zone de joacă, mai spune sursa menţionată.

Această iniţiativă se încadrează în direcţia noastră de a îmbunătăţi calitatea vieţii în Sectorul 6, conform angajamentului nostru faţă de comunitate.

La rândul său, primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu a explicat prin colaborarea şi comunicarea PMB cu Ministerul Dezvoltării a reuşit să obţină aprobarea acestui proiect de hotăre de Guvern.

„Uite că instituţiile centrale şi cele locale colaborează. Chiar dacă a durat, prin tenacitate, multe telefoane de lămurire şi prin intermediarea comunicării dintre PMB şi M. Dezvoltării am reuşit să obţin astăzi această hotărâre de Guvern pentru dumneavoastră”, a scris Ciprian Ciucu, joi pe Facebook.
 
El a oferit şi câteva detalii interesante despre terenul respectiv de 11.000 de mp:
 
„1. Terenul nu a ajuns in administrarea noastră, va mai dura. Consiliul General trebuie sa voteze (sper ca dl. Primar General să nu întârzie si sa pună proiectul pe ordinea de zi) şi să voteze preluarea. Apoi se face un protocol de preluare cu Guvernul, apoi se dă o Hot. de Consiliu General prin care ni da nouă în administrare. Eu voi pune pentru 2024 bani în buget şi chiar ne apucam de proiectare. Dar totul depinde daca PMB se mişca sau nu ca să avem 3 hectare de parc nou anul viitor.
 
2. Sunt unii care cred că orice zboară se mănâncă. Aceşti unii sunt de părere ca Primăria Sectorului 6 să mai exproprieze alte 3 hectare şi să mărească parcul. Acele 3 hectare, situate acolo, pe reglementările urbanistice actuale, moştenite din trecut, înseamnă o expropriere de peste 40 de milioane de euro. Cam TOT BUGETUL pe investiţii, din fonduri proprii, pe un an de zile. Adică sa nu mai facem nimic altceva un an de zile, sa stăm degeaba, ca să dublăm suprafaţa unui parc pe care oricum îl facem pentru că m-am ocupa şi mă ocup. Dar ce, am băut gaz? Eu zic ca aceste capete înfierbântate, să bea o gură de apă rece şi să se liniştească şi să nu mai vânture lucruri nerealiste: ! CUM vă imaginaţi dvs. ca ar putea vreodată fundamenta cineva ca dă 40 de milioane de euro pe un teren pe care sa facă un parc de 2 milioane de lei??? Exproprierile se fac în baza unor studii de fezabilitate. Iar un astfel de studiu va arata fix asta, iar Curtea de Conturi m-ar crucifica daca aş da 40 de milioane de euro pentru o investiţie de 2 milioane de lei. Nu mai minţiţi poporul cu televizorul, adică cu Facebook-ul. Facem aceste 3 hectare de parc, pe care le adăugam faptului că am reuşit de la Rectoratul Politehnicii, ca cetăţenii să aibă acces în campus şi e, în acest moment... decent, zic eu. Cine va spune alte poveşti electorale, vă minte. Aveţi încredere, eu îl voi face şi pe acesta”, a mai scris Ciucu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.