Sute de elevi argeşeni au fost amendaţi de către jandarmi, în cursul acestui an, după ce au fost prinşi fumând fie în şcoli, fie în zonele din apropierea acestora. Cel mai recent astfel de caz a fost înregistrat, la nivelul Jandarmeriei Argeş, săptămâna aceasta, luni. Valoarea totală a amenzilor depăşeşte 57.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Un bilanţ făcut public marţi de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Argeş arată că, în cursul acestui an, sute de amenzi contravenţionale au fost aplicate elevilor argeşeni care au fost prinşi fumând în şcoală sau în zonele din apropierea acesteia.
„De la începutul anului 2023 şi până în prezent, jandarmii argeşeni au desfăşurat activităţi specifice în zona instituţiilor de învăţământ de pe raza judeţului, constatând peste 300 de fapte de natură contravenţională în baza Legii 349/2002 pentru prevenirea şi combaterea efectelor consumului produselor din tutun. Valoarea totală a sancţiunilor aplicate pentru fapte de acest gen, de la începutul anului până în prezent, a fost de 57.050 lei”, informează, marţi, Jandarmeria Argeş.
Cel mai recent astfel de caz a fost semnalat săptămâna aceasta, luni, la un liceu din municipiul Câmpulung, unde jandarmii au depistat doi elevi, dintre care unul minor, care fumau în incinta unităţii de învăţământ. Cei doi au fost sancţionaţi cu amendă în valoare de 100 lei, respectiv 50 de lei, conform Legii 349/2002.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.