Purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu, a anunţat, miercuri, că după redactarea raportului Corpului de Control al primului-ministru, privind intervenţia la clubul Colectiv, se vor face mai multe schimbări de procedură, precum şi modificări legislative în domeniul gestionării situaţiilor de urgenţă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Acest raport, împreună cu rapoartele de management intern pe care Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă le-a făcut la începutul anului şi care sunt pe masa premierului, toate aceste documente vor constitui baza pentru modificările legislative necesare sau procedurale, obligatorii, care decurg toate din aceste rapoarte şi care vor fi făcute în cel mai scurt timp”, a declarat, miercuri, după şedinţa de Guvern, Dan Suciu.

El a precizat că este clar că e nevoie de modificări procedurale şi s-ar putea să fie nevoie de modificări legislative.

”Aceste lucruri vor fi evaluate în perioada imediat următoare (...) Dacă schimbările procedurale vor indica schimbări şi de competenţe, se poate lua în calcul şi acest lucru", a precizat Suciu.

Întrebat dacă Guvernul va aloca fonduri suplimentare pentru baza materială a forţelor de intervenţie, Dan Suciu a spus că acest lucru nu este posibil până la jumătatea anului, la o viitoare rectificare bugetară.

De asemenea, solicitat să răspundă dacă au existat discuţii între premierul Dacian Cioloş şi şeful ISU, Raed Arafat, după ce a apărut raportul Corpului de control, Suciu a spus că cei doi au discutat despre Colectiv "nu după raport", dar că vor vorbi în perioada următoare.

"Au fost discuţii, evident, pe subiectul respectiv, nu după raport, dar vor fi şi după raport, pentru că se vor aşeza factorii decidenţi la o masă cu toate aceste propuneri de modificare de proceduri pe care le luăm în calcul şi paşii necesari. Evident că va fi şi o consultare suplimentară faţă de cele deja existente până la acest moment", a arătat Suciu.

Intervenţia la incendiul de la Clubul Colectiv, din 30 octombrie 2015, "a fost, în mare parte, o acţiune necoordonată, cu elemente de improvizaţie a autorităţilor", cauzele principale fiind lipsa de exerciţii în caz de urgenţe majore, neconcordanţe în legislaţie şi baza materială deficitară, este concluzia raportului Corpului de control al primului-ministru, dat publicităţii marţi.



 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.