Sindicatul Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), organizaţie care reprezintă zeci de mii de salariaţi din Ministerul Afacerilor Interne (MAI), critică proiectul de Ordonanţă de care prevede majorarea cu 10% a salariilor personalului plătit din fonduri publice, susţinând că acesta îi discriminează, din nou, pe poliţişti şi militari. În acest context, sindicaliştii îi transmit premierului Marcel Ciolacu că „în funcţie de poziţionarea Guvernului” faţă de revendicările lor, vor decide dacă este necesară declanşarea unui nou conflict de muncă, care poate duce până la neasigurarea pazei secţiilor electorale de către poliţişti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

SNPPC, organizaţie care reprezintă peste 36.000 de angajaţi din cadrul MAI, cataloghează ca „discriminatoriu” proiectul OUG privind măsuri referitoare la salarizarea personalului din unele sectoare de activitate bugetară, precum şi reglementarea unor aspecte organizatorice, postat în transparenţă pe site-ul Ministerului Muncii, document care prevede majorarea cu 10% a salariilor personalului plătit din fonduri publice.

Sindicaliştii reclamă faptul că familia ocupaţională Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională este exclusă din acest proiect de act normativ, „deşi are drepturi financiare semnificative de recuperat”.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

În acest context, sindicaliştii transmit premierului Marcel Ciolacu faptul că „actuala guvernare are încă restanţe salariale de achitat, rezultate din neaplicarea la termenele prevăzute a Legii-cadru nr. 153/2017, dar şi alte drepturi financiare, care ar trebui actualizate” unele dintre aceste drepturi fiind la valorile de acum 5 sau chiar 15 ani.

„Pentru conformitate, vi le reamintim, în detaliu: actualizarea în plată a normei de hrană (este neactualizată de peste 5 ani); aplicarea sporurilor / majorărilor / indemnizaţiilor / primelor la cuantumul actual, în plată, al salariului de funcţie / de bază / soldei; acordarea sporului sporului pentru lucru cu informaţii clasificate prin raportare la salariul / solda în plată; acordarea majorării salariale pentru toate structurile care desfăşoară activităţi privind combaterea corupţiei, prin raportare la salariul / solda în plată; aplicarea majorării pentru funcţii de conducere / comandă la salariul / solda în plată; actualizarea compensaţiei pentru chirie la valoarea pieţei (drept neactualizat din 2009); emiterea Ordinului de ministru pentru acordarea majorării prevăzute la art. VIII din OUG nr. 26/2024. În acest context, al numeroaselor restanţe salarial-financiare către familia ocupaţională Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională, considerăm că proiectul de OUG în discuţie este complet discreţionar şi discriminatoriu în raport cu interesele noastre. Drept urmare, apreciem că este necesară remedierea situaţiei în cauză, fapt pentru care se impun, la nivelul Guvernului pe care îl conduceţi şi al coaliţiei de guvernare, toate demersurile necesare pentru includerea noastră între familiile ocupaţionale care vor beneficia de majorarea salarială propusă, de 10%”, este mesajul SNPPC, adresat public premierului, miercuri.

Sindicaliştii îl anunţă pe Marcel Ciolacu că iau în calcul declanşarea unor conflicte de muncă, ce pot duce pnă la neasigurarea pazei secţiilor electorale la alegerile care urmează.

„Vă readucem la cunoştinţă faptul că, în funcţie de poziţionarea Guvernului faţă de revendicările noastre, vom decide dacă este necesară declanşarea unui nou conflict de muncă, ce poate conduce inclusiv la boicotarea apropiatului scrutin electoral, dat fiind faptul că vom solicita ca poliţiştii să nu asigure paza secţiilor electorale”, se mai arată în mesajul transmis de sindicalişti lui Marcel Ciolacu.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.