Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, a anunţat, marţi, că a depus agrementul pentru acoperişul Arenei Naţionale şi speră ca în câteva zile Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă să elibereze autorizaţia de securitate la incendiu, precizând că reprezentanţii ISU l-au asigurat că vor verifica rapid documentele.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Azi am depus agrementul care mai lipsea documentaţiei în vederea eliberării autorizaţiei de securitate la incendiu. Sper ca în câteva zile să primim autorizaţia de securitate la incendiu din partea ISU. Am discutat cu experţii şi, având şi această autorizaţie, s-au redus foarte mult riscurile, iar pentru fiecare eveniment care se va desfăşura pe stadionul Naţional Arena vom lua măsurile conform legii", a spus Sava. 

Edilul a precizat că reprezentanţii ISU nu au spus în câte zile vor elibera avizul, dar au menţionat că vor analiza cu maximum de celeritate documentul şi că în cel mai scurt timp vor elibera avizul.

Noul agrement pentru acoperişul Arenei Naţionale a fost avizat luni de Consiliul Tehnic Permanent pentru Construcţii din Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice şi transmis Primăriei Capitalei, care trebuie să obţină de la ISU autorizaţia de securitate la incendiu. Prin acest agrement a fost confirmată încadrarea la categoria B de risc la incendiu a copertinei de la Arena Naţională.

Primarul Răzvan Sava declara că este o chestiune de zile până când Arena Naţională va fi redeschisă şi preciza că următorul pas este restabilizarea managementului stadionului.

Întrebat dacă echipa naţională se va putea întoarce să joace pe Arena Naţională, primarul a spus că acest lucru se va întâmpla cu siguranţă când vor fi îndeplinite condiţiile de legalitate. 

Arena Naţională, inaugurată în septembrie 2011 şi pe care s-a disputat, în mai 2012, finala Ligii Europa, a fost închisă la începutul lunii noiembrie 2015, după tragedia din clubul Colectiv, deoarece nu are avizul ISU. Autorizaţia de securitate la incendiu nu a putut fi eliberată de ISU deoarece nu avea agrement tehnic pentru materialul folosit la acoperiş. 

Stadionul s-ar putea redeschide după patru luni în care Primăria a pierdut încasări de peste 400.000 de euro, cărora li se adaugă 600.000 de euro reprezentând cheltuieli de întreţinere şi de administrare tehnică a echipamentelor. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.