Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Slobozia, extinsă, renovată şi dotată cu aparatură printr-un proiect derulat în cadrul Programului Operaţional Regional, a fost inaugurată, miercuri dimineaţă. ”Această Unitate de Primiri Urgenţe este la cele mai bune standarde, cel puţin din ceea ce am văzut eu până acum în toată ţara şi chiar şi în alte ţări”, a afirmat ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, prezent la eveniment.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Noua Unitate de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Slobozia, extinsă de la 374 de metri pătraţi la 1.200 de metri pătraţi şi dotată cu aparatură modernă, a fost inaugurată miercuri. 
 
”Există dotări în valoare de 5,2 milioane de lei: aparat de radiologie portabilă, tărgi moderne, tot ce înseamnă sistemul de vacuum, furnizare de aer medical, fluide medicale, a fost înlocuit. Toate echipamentele care ţin de realizarea intervenţiilor de urgenţă sunt la ultimele standarde”, au declarat reprezentanţii Consiliului Judeţean Ialomiţa, instituţie care are în administrare spitalul.
 
Costurile totale pentru renovarea unităţii se ridică la aproape 12 milioane de lei, fiind asigurate prin Programul Operaţional Regional. Perioada de implementare a proiectului a fost de 20 de luni constructorul a lucrat cu pacienţii în spital iar lucrările s-au încadrat în termen, au precizat oficialii Consiliului Judeţean Ialomiţa.
 
”Ultima mea vizită aici, la spital, a fost cu mai bine de 20 de ani în urmă. Schimbarea este incredibilă şi  aş spune că, pentru un judeţ care nu este foarte departe de Bucureşti  - şi există această preocupare că judeţele care sunt apropiate de Bucureşti nu îşi dezvoltă serviciile medicale, ei bine, în Ialomiţa lucrurile se întâmplă aşa cum trebuie să se întâmple peste tot. (...) Această unitate de primiri urgenţe este la cele mai bune standarde, cel puţin din ceea ce am văzut eu până acum în toată ţara şi chiar şi în alte ţări. Sunt sigur că şi din punct de vedere al resursei umane corespunde cerinţelor”, a afirmat Alexandru Rafila miercuri, în timpul vizitei făcute la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Ialomiţa. 
 
Ministrul a precizat că în schema spitalului sunt 60 de posturi libere.
 
Potrivit oficialilor din Ialomiţa, Spitalul Judeţean din Slobozia derulează, în prezent, patru proiecte de investiţii în valoare totală de 200 de milioane de lei.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.