Mai mulţi medici specialişti care activează în cadril Policlinicii ”Praga” din Ploieşti au oprit lucrul, miercuri, şi au ieşit în faţa sediului Casei de Asigurări de Sănătate, care se află pe aceeaşi stradă cu policlinica. Ei reclamă că li se solicită să semneze un act adiţional la contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate care ar duce la scăderea veniturilor cabinetelor pe care le administrează.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Medicii din cadrul Policlinicii Praga, care asigură consultaţii de specialitate în ambulatoriu, având contracte cu Casa de Asigurări de Sănătate, sunt nemulţumiţi de faptul că punctul per consultaţie ar urma să scadă de la 4,5 la 3,3 lei. Ei spun că doresc majorarea acestuia şi nu scăderea şi anunţă că nu este exclus ca protestele medicilor din serviciile de ambulatoriu să se extindă şi în alte locuri din ţară. 
 
”Peste noapte am fost anunţai că vom fi mai prost plătiţi cu 30%, ceea ce, în contextul fiscalităţii exagerate din ultima perioadă şi a creşterii tuturor preţurilor şi a inflaţiei, înseamnă, practic, o reducere cu 50% a veniturilor noastre, venituri care nu sunt salariile noastre, ci este vorba despre venitul global al cabinetului medical”, a declarat unul dintre medicii protestatari, pentru publicaţia locală Observatorul Prahovean.
 
Aceasta a explicat că medicii din policlinică sunt medici specialişti care sunt de fapt angajatori, administratori ai cabinetelor, trebuie să plătească taxe, impozite, angajaţi, întreţinerea cabinetului contabili, informaticieni, adeverinţă de malpraxis. 
 
Medicii care au ieşit la protest au precizat că pacienţii nu au fost afectaţi de manifestaţia lor.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.