O nouă tranzacţie a grupului farmaceutic elveţian Novartis consolidează concentrarea strategică a companiei pe dezvoltarea de opţiuni de tratament de ultimă generaţie pentru pacienţii care trăiesc cu cancer.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Novartis  a anunţat, într-un comunicat, că a încheiat un acord pentru achiziţionarea companiei americane de radiofarmacie Mariana Oncology pentru 1 miliard de dolari, sporindu-şi astfel portofoliul de tratamente pentru cancer aflat în dezvoltare.

Mariana Oncology este o companie de biotehnologie în stadiu preclinic axată pe dezvoltarea de noi terapii cu radio liganzi (RLT sau produse radiofarmaceutice – medicamente radioactive) pentru tratarea cancerelor.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Terapiile cu radio liganzi sunt modalităţi de tratament al cancerului care livrează atomi radioactivi către ţinte asociate cu tumorile.

„Tranzacţia consolidează portofoliul de RLT al Novartis şi extinde infrastructura de cercetare şi capacităţile de aprovizionare clinică ale companiei”, a declarat Novartis în comunicat.

Achiziţia cuprinde un portofoliu robust de RLT într-o gamă largă de indicaţii pentru tumori solide, cum ar fi cancerul de sân, de prostată şi pulmonar, inclusiv candidatul aflat în dezvoltare MC-339, un RLT pe bază de actiniu, care este investigat în cancerul pulmonar cu celule mici.

„Până în prezent, Novartis are două RLT aprobate pentru anumiţi pacienţi cu cancer de prostată metastatic rezistent la castrare şi pentru anumite tipuri de tumori neuroendocrine gastroenteropancreatice”, se mai specifică în comunicatul grupului.

Grupul farmaceutic elveţian a redus numărul de locuri de muncă şi costurile, iar anul trecut şi-a separat divizia de medicamente generice Sandoz, care a devenit una dintre principalele companii de medicamente generice din Europa.

Măsura a fost decisă pentru ca Novartis să se concentreze pe medicamentele inovative eliberate pe bază de prescripţie.

În februarie, grupul a încheiat un acord pentru a cumpăra dezvoltatorul german de medicamente împotriva cancerului MorphoSys pentru 2,7 miliarde de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.