Ministerul Sănătăţii anunţă, joi, că lansează consultarea de piaţă pentru proiectarea, construcţia şi dotarea ”Centrului de Excelenţă pentru Diagnosticare şi Tratament cu Protonoterapie”, investiţie de 70 de milioane de euro. Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a precizat că este prima dată cînd se face protonoterapie în România şi că este cea mai mare investiţie în echipamente destinate pacienţilor oncologici. Secretarul de stat în MS Alexandru Rogobete afirmă că procedura de licitaţie ar putea fi declanşată în luna august.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”La doar 10 zile de la semnarea Ordinului de Ministru prin care se înfiinţează Grupul tehnic de lucru pentru construirea Centrului Naţional de Protonoterapie în valoare de 70 de milioane de euro, Ministerul Sănătăţii lansează etapa de consultare de piaţă pentru serviciile integrate: proiectare, execuţie şi dotare, necesare dezvoltării proiectului”, a transmis, joi, Ministerul Sănătăţii, într-un comunicat de presă.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a afirmat că ”accesul pacienţilor oncologici la cele mai moderne resurse terapeutice rămâne o prioritate pentru MS”.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Va fi construit singurul centru de protonoterapie din sud-estul Europei. Ministerul Sănătăţii se implică direct pentru ca această metodă avansată de tratament a pacienţilor oncologici să fie realizată în cel mai scurt timp. După realizarea celor 7 centre noi de radioterapie, asigurarea accesului la radioterapia stereotactică, continuăm cu cea mai mare investiţie în echipamente medicale destinate pacienţilor oncologici”, a declarat Alexandru Rafila, ministrul Sănătăţii.

Prin lansarea consultării de piaţă, Ministerul Sănătăţii urmăreşte crearea unui cadru coerent şi corect în care se va înregistra documentaţia de atribuire.

”În consecinţă, întreaga procedură se va înregistra într-un cadru transparent, corect şi competitiv, în conformitate cu legislaţia în vigoare”, au adăugat oficialii Ministerului Sănătăţii.

Secretarul de stat Alexandru Rogobete precizează că studiul de piaţă se va încheia la 31 mai.

”Ritmul de astăzi îmi dă încredere că putem demara licitaţia în luna august. Vom avea primul Centru Naţional de Protonoterapie din regiune şi mă bucur că reuşim să îl construim aici, în România”, a declarat Alexandru Rogobete, secretar de stat.

Investiţia totală în noul Centru de Excelenţă pentru Diagnosticare şi Tratament cu Protonoterapie este estimată la 70 de milioane de euro şi susţinută din fonduri structurale europene.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.