Guvernul a adoptat, în şedinţa de joi, o ordonanţă de urgenţă privind majorări salariale pentru personalul din sănătate, asistenţă socială şi alte sectoare de activitate bugetară.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Actul normativ aprobat de Executiv stabileşte că, începând cu luna martie 2024, salariile de bază ale personalului care ocupă funcţii din domeniul asistenţei sociale, precum şi ale personalului TESA din unităţile şi centre de asistenţă socială cu sau fără personalitate juridică se majorează cu 20% faţă de nivelul salariului de bază aferent lunii decembrie 2023. Această majorare se acordă în două tranşe egale, începând cu data de 1 martie 2024, respectiv 1 iunie 2024”, anunţă, joi, Ministerul Muncii, într-un comunicat de presă.

Ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu, a afirmat că ”misiunea angajaţilor din asistenţă socială nu este deloc uşoară şi trebuie răsplătită corect, în raport cu munca depusă”.

”Aşa cum ne-am angajat în timpul discuţiilor pe care le-am avut cu organizaţiile sindicale reprezentative din acest domeniu, Guvernul României a majorat astăzi veniturile celor care şi-au asumat să aibă grijă de cei mai vulnerabili dintre noi”, a declarat ministrul Muncii şi Solidarităţii Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

Ordonanţa de urgenţă a Guvernului majorează şi salariile de bază ale personalului din sănătate, precum şi cele ale personalului TESA din sănătate, creşterea urmând să se facă tot eşalonat.

De majorări vor beneficia şi 235.611 de medici, farmacişti, biologi, chimişti, fizicieni, registratori medicali, statisticieni medicali şi personal auxiliar-sanitar, personal TESA.

Actul normativ stabileşte şi faptul că medicii de medicină generală care efectuează gărzi în cadrul serviciilor de ambulanţă şi al structurilor de primire urgenţe (UPU/CPU) din cadrul unităţilor sanitare vor beneficia de indemnizaţie pentru gărzile efectuate, în baza unui contract individual de muncă cu timp parţial.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.