Salina Praid îşi sistează temporar activitatea, atât de extracţie, cât şi de vizitare, după apariţia ce ape dintr-un pârâu s-au infiltrat în subteran, în urma precipitaţiilor abundente din ultima perioadă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministerul Economiei a anunţat, miercuri, că Societatea Naţională a Sării S.A a decis sistarea activităţii de producţie şi de vizitare în Salina Praid. Decizia are ca scop protejarea şi siguranţa personalului şi a vizitatorilor, până la rezolvarea situaţiei create de infiltraţiile recente, a arătat ministerul într-un comunicat de presă.

”Astfel, pe fondul precipitaţiilor abundente din perioada 17-19.04.2024, care continuă şi în prezent, s-a constatat pătrunderea în subteran a apei dulci provenite din pârâul Corund. Drept urmare conducerea Societăţii Naţională a Sării S.A a luat decizia de a stopa activitatea de extracţie, dar şi vizitarea Salinei Praid până la remedierea situaţiei, pentru protecţia angajaţilor şi a turiştilor. Societatea Naţională a Sării, prin specialiştii săi, face toate demersurile necesare pentru redeschiderea activităţii la Salina Praid în cel mai scurt timp posibil”, a transmis sursa citată.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului recomandă turiştilor care doreau să viziteze Salina Praid în această perioadă să se îndrepte către alte obiective turistice din judeţul Mureş până la remedierea situaţiei şi redeschiderea Salinei pentru vizitare. 

Societatea Naţională a Sării S.A este una de interes major pentru economia românească şi unul dintre primii 10 producători de sare din Europa. Societatea Naţională a Sării S.A. este o societate pe acţiuni cu capital majoritar de stat (51%), capitalul privat fiind deţinut de către Fondul Proprietatea S.A (49%).

Răspândirea relativ largă a zăcământelor de sare pe teritoriul României a dus la apariţia şi dezvoltarea celor şapte exploatări miniere, care au devenit ulterior şi sucursale ale Societăţii Naţionale a Sării S.A.

În cinci dintre acestea - Salina Praid, Salina Târgu Ocna, Salina Slănic Prahova, Salina Cacica, E.M. Rm. Vâlcea - societatea a iniţiat şi a dezvoltat obiective cu caracter turistic şi balnear, destinate celor aflaţi în căutarea unui mod inedit şi sănătos de petrecere a timpului liber.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.