Directorul general al Direcţiei Generale Urgenţe Medicale din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Călin Alexandru, a declarat că vaccinul anti-COVID "nu este o chestiune cum este cumpărătura, în care poţi să-ţi alegi" şi că acele persoane care nu acceptă regulile pot să nu se vaccineze.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
În cadrul conferinţei de presă de marţi, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a fost întrebat dacă românii pot alege cu ce vaccin doresc să se imunizeze.
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
"Există diferenţe între anumite tipuri de vaccinuri, cel puţin între vaccinurile care sunt pe bază de ARN mesager şi vaccinurile bazate pe vectori virali. Deciziile sunt medicale, bazându-ne şi ţinând cont de rezumatul caracteristicilor produsului. Recomandările vor fi efectuate de către personalul medical din centrul de vaccinare, ţinând cont de disponibilitatea dozelor de vaccin, atât în centru, cât şi la nivel naţional, cât şi de indicaţiile şi contraindicaţiile individualizate pentru fiecare persoană în parte. Ceea ce ne interesează la acest moment este să avem un nivel cât mai mare de acoperire vaccinală la nivel naţional. Ulterior, după finalizarea acestei campanii de vaccinare, vom vedea care va fi strategia următoare”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.
 
Prezent în cadrul conferinţei de presă, directorul general al Direcţiei Generale Urgenţe Medicale din cadrul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Călin Alexandru, a completat: "Vaccinul nu este o chestiune cum este cumpărătura, în care poţi să-ţi alegi, este o politică de sănătate publică care se desfăşoară după nişte reguli care sunt în primul rând medicale. Nu este obligatorie, dar se realizează după nişte reguli. Dacă nu accepţi regulile, atunci poţi să nu te vaccinezi. Dacă te vaccinezi, trebuie să accepţi regulile. Este un proces în care alegerea este pe considerente medicale şi a personalului medical şi nu a celui care vine la vaccinare".
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.