Aproximativ 800 de copii refugiaţi şi 995 de părinţi sau adulţi au avut nevoie de asistenţă socială din luna iulie a anului trecut şi până în prezent, cei mai mulţi fiind din Siria, Irak, Afganistan şi Iran, potrivit Organizaţiei Salvaţi Copiii.
Organizaţia Salvaţi Copiii România arată, într-un comunicat de presă transmis marţi, că începând din iulie 2016 şi până în prezent a asistat aproximativ 800 de copii, dintre care aproape jumătate cu vârsta sub şase ani, şi 995 de părinţi sau adulţi, principalele ţări de origine fiind Siria, Irak, Afganistan şi Iran, atât prin asigurarea de suport material, cât şi prin servicii de intervenţie şi consiliere.
În total, în România sunt înregistrate aproximativ 3.200 de persoane cu protecţie internaţională, precizează reprezentanţii organizaţiei.
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Potrivit Organizaţiei Salvaţi Copiii, care în prezent îşi desfăşoară activitatea în Centrele de Cazare şi Proceduri ale Inspectoratului General pentru Imigrări din Bucureşti, Galaţi, Giurgiu, Rădăuţi, Şomcuta Mare şi Timişoara, 634 de persoane refugiate, dintre care 172 de copii, au fost relocate în România din Grecia şi Italia începând de anul trecut şi până acum, la acest număr adăugându-se 1.331 de cereri de azil, dintre care 309 de la copii.
Dintre cele 63,5 milioane de persoane din întreaga lume care au fost forţate să îşi părăsească locuinţele, 21,3 milioane de persoane sunt înregistrate cu statut de refugiaţi, potrivit datelor Înaltului Comisar ONU pentru Refugiaţi (UNHCR). Aproximativ jumătate dintre aceştia sunt copii şi tineri, subliniază organizaţia.
Din 1991, când România a devenit activă în domeniul azilului, şi până în prezent, aproximativ 38.000 de persoane au solicitat azil pe teritoriul ţării.
În 2017, peste 75.000 de refugiaţi şi migranţi au traversat Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa, dintre aceştia, peste 12.000 fiind copii. 1.854 de oameni şi-au pierdut viaţa sau sunt daţi dispăruţi, arată Organizaţia Salvaţi Copiii.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.