Partidul Naţional Liberal a câştigat în instanţă anularea Hotărârii prin care Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 95 Tîrgşoru Vechi din judeţul Prahova a admis candidatura reprezentantului PSD, Nicolae Drăgan, care a condus comuna în ultimii ani. Anularea candidaturii, dispusă definitiv în urma unei sesizări a liberalilor, are loc în condiţiile în care Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat că Drăgan s-a aflat în conflict de interese administrativ pe motiv că a avizat „bun de plată” în calitate de primar, pentru facturi emise de firmele ce aparţin fiului şi mamei sale.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Tribunalul Prahova a decis, duminică, definitiv, anularea Hotărârii prin care Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 95 Tîrgşoru Vechi admisese candidatura lui Nicolae Drăgan din partea PSD pentru funcţia de primar al acestei comune. Completul de la Tribunalul Prahova a menţinut, astfel, o hotărâre de vineri a Judecătoriei Ploieşti prin care instanţa admisese o contestaţie depusă de PNL.
„Admite cererea având ca obiect «contestaţie la legea electorală», formulată de petentul Partidul Naţional Liberal – Filiala Prahova, împotriva Hotărârii nr. 1/22.04.2024 emisă de Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 95 Târgşoru Vechi. Anulează Hotărârea nr. 1/22.04.2024 privind admiterea propunerii de candidatură pentru funcţia de primar al comunei Tîrgşoru Vechi a domnului Drăgan Nicolae, propunere înregistrată sub nr. 1 din data de 19.04.2024, formulată de Partidul Social Democrat, la alegerile locale din data de 9 iunie 2024. Respinge propunerea de candidatură pentru funcţia de primar al Comunei Tîrgşoru Vechi a numitului Drăgan Nicolae, propunere înregistrată sub nr. 1 din data de 19.04.2024, formulată de Partidul Social Democrat, la alegerile locale din data de 9 iunie 2024”, este hotărârea Judecătoriei Ploieşti, pe care Biroul Electoral Târgşoru Vechi dar şi candidatul PSD au contstat-o la Tribunal, fără succes. 
PNL a cerut anularea candidaturii lui Drăgan în condiţiile în care acesta a fost găsit incompatibil printr-o decizie a ANI.
În perioada exercitării mandatului de primar 2016 - 2020, Drăgan Nicolae a semnat cu menţiunea "bun de plată" facturi emise de societatea în cadrul căreia fiul său deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, precum şi de societatea în cadrul căreia mama persoanei evaluate a deţinut calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator. De asemenea, în baza Hotărârii C.L. din data de 28 mai 2019, Primăria comunei Tîrgşoru Vechi (reprezentată prin Drăgan Nicolae - primar, în calitate de vânzător) a încheiat la data de 19 septembrie 2019 un contract de vânzare - cumpărare cu societatea comercială în cadrul căreia fiica acestuia deţine calitatea de asociat unic şi funcţia de administrator, a stabilit Agenţia Naţională de Integritate. 
Drăgan a contestat în instanţă decizia, însă a pierdut definitiv.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.