Poliţiştii de penitenciare anunţă, vineri, că problema restanţelor salariale nu a fost rezolvată, aşa cum le-a promis premierul Marcel Ciolacu, şi cer o întâlnire de urgenţă cu ministrul Justiţiei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Poliţiştii de penitenciare se simt traşi pe sfoară de către prim-ministrul Marcel Ciolacu. Premierul a promis reprezentanţilor organizaţiilor sindicale că, în luna martie 2024, va rezolva o parte din problema restanţelor salariale ale poliţiştilor de penitenciare. Înainte de a declanşa protestele şi blocarea puşcăriilor, poliţiştii de penitenciare solicită o întâlnire cu ministra Justiţiei, doamna Alina Gorghiu, domnul secretar de stat Bogdan Ilea şi cu domnul director general al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, Dan Halchin”, au transmis, vineri, sindicaliştii din Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Aceştia reaminesc că promisiunea a fost făcută în data de 23 ianuarie 2024, în cadrul întâlnirii de la Ministerul Justiţiei (MJ).

”Dat fiind faptul că nici până la data formulării prezentei solicitări, nu exită date şi informaţii certe care să confere poliţiştilor de penitenciare siguranţa că promisiunile prim-ministrului României sunt realizabile într-un orizont de timp scurt, dat fiind faptul că termenul limită se apropie de final. Înaintea declanşării acţiunilor de protest şi o eventuală blocare a activităţii Poliţiei Penitenciare, în virtutea unui dialog onest pe care îl avem cu Ministerul Justiţiei (MJ) şi cu Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP), vă adresăm rugămintea de a dispune întrunirea în cel mai scurt timp a Comisiei mixte de dialog social”, arată sindicaliştii.

Aceştia apreciază că dialogul este ”menit să contribuie semnificativ la îmbunătăţirea politicii sistemului penitenciar românesc”.

 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.