Poliţiştii au dat aproape 9.000 de amenzi, în valoare de peste 3,4 milioane de lei, în urma acţiunilor desfăşurate în ultimele 24 de ore, la nivel naţional.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Poliţiei Române au anunţat că poliţiştii au acţionat, în ultimele 24 de ore, la nivel naţional, 
pentru a preveni faptele antisociale, organizând 464 de acţiuni şi au intervenit la 2.497 de evenimente, dintre care 2.097 au fost sesizate de către cetăţeni prin 112.
Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate
De asemenea, au fost depistate 21 de persoane urmărite naţional sau internaţional, faţă de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 45 de măsuri preventive.
Pentru alte nereguli constatate, poliţiştii au aplicat 8.836 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 3.415.043 de lei.
„Poliţiştii rutieri au acţionat pentru creşterea siguranţei în trafic, fiind constatate 82 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.
Au fost scoşi din trafic, reprezentând un pericol pentru ceilalţi participanţi, 578 de conducători auto. Acestora le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce autovehicule pe o perioadă de timp, conform legii.
Faţă de 219 şoferi, a fost luată măsura reţinerii permisului de conducere, pentru viteză, 36 pentru conducere sub influenţa alcoolului şi 4 pentru conducere sub influenţa drogurilor sau a substanţelor interzise”, au precizat poliţiştii. 
De asemenea, au fost oprite din a circula 363 de autovehicule care nu prezentau siguranţă
pe drumurile publice, până la remedierea problemelor constatate.
                                      
Totodată, în cursul zilei de vineri, în cadrul acţiunii Blocada, peste 3.500 de poliţişti şi jandarmi au acţionat, la nivel naţional, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violenţă, prevenirea traficului şi consumului de droguri, precum şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.
Astfel, au fost organizate 396 de filtre, în cadrul activităţilor desfăşurate, fiind verificate 5.992 de autovehicule şi legitimate 9.974 de persoane.
Acţiunile pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi creşterea siguranţei în trafic au continuat, fiind efectuate 2.478 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest şi 105 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflaţi sub influenţa substanţelor psihoactive.
În cadrul acţiunii Blocada, poliţiştii au constatat 17 infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Au fost reţinute 258 de permise de conducere, dintre care 19 pentru alcool şi 116 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 167 de certificate de înmatriculare.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.