Peste 8.000 de persoane s-au strâns în Piaţa Mare din Sibiu, duminică seară, şi protestează în continuare, în pofida abrogării ordonanţei de urgenţă, motivând că nu mai au încredere în Guvern şi cer demisia Cabinetului Grindeanu. O pancartă înfăţisează o carte intitulată "De la Bombonica la Mititica", unde Liviu Dragnea apare ca autor, iar editura este Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Oamenii s-au reunit, ca de fiecare dată, în Piaţa Mare din zona centrală a oraşului şi se pregătesc să pornească în marş pe traseul ”Revoluţiei”, un marş de zece kilometri prin mai multe cartiere ale oraşului.

Întrebaţi de ce mai protestează, având în vedere că ordonanţa a fost abrogată, oamenii spun că nu mai au încredere în acest Guvern care trebuie "să plece acasă”.

"Nu pot să permit ca Statul să facă legi pentru a se proteja pe sine. Să legalifereze furtul, până la 200.000 de lei! Nici măcar pentru un ban, nu e normal. Statul de drept trebuie să facă legi să stopeze infracţiuniile, nu să se apere pe ei. E ţara mea, aici m-am născut, aici mor!", a declarat Mihai, care este student.

"Aţi abrogat, acum plecaţi”, este una dintre scandări, dar sunt şi pancarte cu acest mesaj.

Multe alte pancarte sunt îndreptate împotriva liderului PSD, Liviu Dragnea, pe care protestatarii îl consideră autorul moral a ceea ce s-a întâmplat în ultimele zile.

O pancartă înfăţisează o carte intitulată "De la Bombonica la Mititica", unde Liviu Dragnea apare ca autor, iar editura este Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

Se scandează ca, în fiecare seară, lozinci împotriva PSD, a lui Liviu Dragnea şi împotriva Guvernului.

În cartiere, grupuri mari de manifestanţi aşteaptă sosirea coloanei pentru a se alătura protestului.

Sibienii vor ca în această seară să aibă loc cel mai mare prtotest de la Revoluţie încoace.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.