Aproximativ 1.000 de oameni au protestat, duminică seara, la Alba Iulia, cerând demisia Guvernului condus de Sorin Grindeanu pe motiv că nu mai au încredere în membrii Executivului, oamenii anunţând că vor continua protestele şi pe parcursul săptămânii viitoare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Protestatarii s-au adunat, duminică, în jurul orei 15,00, în faţa Prefecturii Alba purtând pancarte cu mesaje precum „Ne-am ars cu voi/ Vrem alţii noi!”, „Morţii voştri pot vota dar nu şi protesta”, „Să vă fie frică, Ardealul se ridică!”, „Nu accept acest abuz”, „În democraţie, hoţii stau în puşcărie” dar şi „Asta-i trădare, nu guvernare!”.

După ce au protestat timp de aproape două ore în faţa Prefecturii Alba, protestatarii au pornit într-un marş pe străzile oraşului oamenii scandând „România, trezeşte-te!”, „Bucureşti nu uita/ Alba e de partea ta!”, „DNA să vină să vă ia!”, „Dragnea nu uita/ România nu-i a ta!”, „Hoţii, hoţii!”, „România, trezeşte-te!”, „PSD – ciuma roşie” şi „Demisia”.

În faţa coloanei s-a aflat şi duminică un grup de tineri care au purtat un imens steag tricolor pe care au lipit mesajul „Bucureşti nu uita/ Alba e de partea ta”. De asemenea un tânăr a purtat pe umăr, ca la înmormântare, o cruce pe care este scris numele liderului PSD Liviu Dragnea, poza acestuia şi mesajul „Liviu Dragnea vreau să ştie/ Sunt gropar de meserie!”, iar un alt tânăr a purtat o coroană de flori pe care scrie „ PSD – ALDE - La mulţi ani cu executare!”.

Numărul protestatarilor de la Alba Iulia a crescut pe traseu de la câteva sute iniţial la peste 1.000 în punctul maxim.

„Acceptăm şi nu negăm votul popular din 11 decembrie, suntem de acord ca PSD să propună un alt Guvern, nu unul de mincinoşi şi de oameni care dau legi peste noapte prin ordonanţe de urgenţă” a declarat unul dintre protestatari.

La finalul protestului de la Alba Iulia, oamenii au anunţat că vor ieşi în stradă şi săptămâna viitoare pentru a acere demisia Guvernului, însă de această dată protestele vor începe în Cartierul Cetate, în faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.