Patru candidaţi s-au înscris pentru funcţia de vicepreşedinte al Agenţiei Naţionale de Integritate, respectiv Ioana Lazăr, Marius Bălan, Nicolae Fănel Burciu şi Florin Ionel Moise, aceştia urmând să susţină în noiembrie proba scrisă şi interviul pentru ocuparea postului rămas liber în urmă cu aproape un an, când Bogdan Stan a fost validat în funcţia de preşedinte al ANI.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Candidatii au depus câte o declaraţie pe propria răspundere că nu au făcut parte în ultimii trei ani din nicio formaţiune politică şi că nu au fost agenţi sau colaboratori ai serviciilor de informaţii înainte de anul 1990, nu au fost şi nu sunt lucrători operativi, inclusiv acoperiţi, informatori ori colaboratori ai serviciilor de informaţii.

Cei patru candidaţi vor susţine proba scrisă a concursului în 7 noiembrie şi interviul în 14 noiembrie, ambele probe la sediul Agenţiei Naţionale de Integritate.

Ioana Lazăr este, din 2013, director al Direcţiei Juridică, Relaţii Publice şi Comunicare din cadrul ANI. În ultima declaraţie de avere, din 2016, ea a declarat că deţine un apartament în Bucureşti achiziţionat prin credit ipotecar, are o datorie la bancă de 51.000 de euro şi un salariu anual de 71.000 de lei.

Florin Ionel Moise este inspector de integritate, lucrează la Agenţia Naţională de Integritate din 2009 şi a fost consilierul fostului director al ANI, Horia Georgescu. Moise are, potrivit declaraţiei de avere, două terenuri în Brăila, în suprafaţă de 10,7 hectare, a încasat anul trecut un salariu de 51.000 de lei şi a primit subvenţii agricole în valoare de 15.000 de lei.



Nicolae Fănel Burciu a fost inspector de integritate la ANI până în 2013. Potrivit portalului instanţelor, Burciu are mai multe procese deschise împotriva ANI, dar şi a Institutului Naţional de Statistică (INS), actualul loc de muncă, unde deţine funcţia de director. Burciu a trecut în declaraţia de avere un teren şi un apartament în Bucureşti, o motocicletă, menţionând că anul trecut a încasat un salariu de 27.000 de lei de la INS şi o pensie de serviciu de la Ministerul Afacerilor Interne în valoare de 26.000 de lei.

Marius Bălan a candidat şi în 2015, pentru funcţia de director general al ANI, iar în 2012 pentru cea de vicepreşedinte al instituţiei.

Funcţia de vicepreşedinte al ANI este vacantă din decembrie 2015, când Bogdan Stan a fost validat de Senat în funcţia de preşedinte al agenţiei. Bogdan Stan a fost vicepreşedinte al ANI din aprilie 2012, iar după demisia lui Horia Georgescu, în mai 2015, a condus interimar instituţia, până în decembrie, când a câştigat concursul.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.