La nouă luni de la incendiul din clubul Colectiv, Patriarhia Română va ţine o slujbă de pomenire pentru victimele tragediei, serviciul religios urmând să fie oficiat, sâmbătă, de un sobor de preoţi delegaţi de Arhiepiscopia Bucureştilor.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Slujba de pomenire va avea loc, sâmbătă, în faţa fostului club Colectiv, începând cu ora 14.00, anunţă Patriarhia Română.

În primele zile de după incendiul din Colectiv, Biserica Ortodoxă Română a fost acuzată că niciun preot nu a venit să se roage pentru victime, în condiţiile în care locul tragediei devenise loc de pelerinaj pentru mii de oameni.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

În urma incendiului şi-au pierdut viaţa 64 de persoane, între care 27 în noaptea tragediei şi 37 ulterior, în spitale din Bucureşti şi din străinătate, printre aceştia fiind fotografi, artişti, elevi olimpici şi studenţi străini.

Incendiul din 30 octombrie 2015 a izbucnit în timpul unui concert susţinut în clubul Colectiv de trupa rock bucureşteană Goodbye to Gravity, care îşi lansa albumul ”Mantras of War”. Solistul Andrei Găluţ este singurul membru al trupei care a supravieţuit tragediei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.