Premierul Ludovic Orban a anunţat ă medicul Ioan Cătălin Denciu, rănit în timp ce încerca să salveze pacienţi din incediul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ este în Belgia, la Spitalul Militar Regina Astrid, i-a fost evaluată starea de sănătate şi este sub tratament. Şeful Executivului a rugat jurnaliştii să nu mai „bombardeze” cu solicitări medicii belgieni, precizând că Guvernul va transmite toate informaţiile despre starea de sănătate a doctorului Denciu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Pot să vă spun despre medicul erou de la Piatra Neamţ că a ajuns la spitalul militar Regina Astrid din Belgia. A fost preluat, s-a evaluat starea de sănătate şi este în tratament. Am o rugăminte către mass-media: nu mai sunaţi direct la spital, la secţia respectivă, la centrul pentru azi, pentru că imediat prietenii belgieni ne-au semnalat că există un bombardament al jurnalistilor din România. Suntem la curent cu starea de sănătate a medicului erou. Când avem informaţii relevante le vom pune la dispoziţie. E îngrijit în cele mai bune condiţii, pentru că spitalul este unul care are cele mai înalte standarde privind tratatea marilor arşi”, a afirmat Ludovic Orban, sâmbătă într-o conferinţă de presă după după participarea la şedinţa organizată la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei de la Ciolpani.

Premierul a adăugat că a solicitat din nou susţinerea din partea tuturor factorilor implicaţi să susţină puternic ancheta efectuată de Parchetul General privind incendiul de la SJU Neamţ.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

„În cursul dimineţii la ora 10.00 am avut o întrevedere cu domnii miniştri Marcel Vela, Nelu Tătaru, şeful DSU Raed Arafat, alţi factori responsabili implicaţi în situaţie, în urma tragediei de la Neamţ. Am solicitat susţinerea cu toată puterea a anchetei efectuate de Parchetul General pentru stabilirea responsabililor de tragedia care s-a petrecut la Piatra Neamţ. Am solicitat din nou o mobilizare suplimentară pentru asigurarea măsurilor de protecţie sanitră pe care le-am dispus, atât cele la nivel naţional, cât şi cele la nivel local. Am solicitat mobilizarea suplimentară a resurselor umane, pentru a sprijini direcţiile de sănătate publică şi serviciilor de ambulanţă care sunt puse la grea încercare”, a completat Orban.

Zece pacienţi au murit în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Alte şapte persoane, inclusiv medicul Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii, au fost rănite. Doctorul a fost transferat la Spitalul Militar Regina Astrid din Bruxelles.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.