Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi că în momentul acesta sunt anulate definitiv PUZ-urile de la sectoarele 1, 3, 5 şi 6 şi cele de la Sectoarele 2 şi 4, începând de luni, sunt din nou suspendate, arătând că este o afacere de corupţie de câteva miliarde de euro. Primarul a mai afirmat că este vorba de ”mafia mobiliară, în complicitate cu politicieni şi de la nivel local şi central, care pentru interesul lor privat, peste sute de miliarde de euro pun în paranteză interesul nostru public de a trăi confortabil în oraşul ăsta”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Noi am avut şase PUZ-uri de sector, câte unul pentru fiecare sector, în momentul acesta, avem anulate definitiv PUZ-urile de la sectoarele 1, 3, 5 şi 6 şi cele de la Sectoarele 2 şi 4, începând de luni, sunt din nou suspendate, amândouă. Este cea mai mare afacere de corupţie a administraţiei PSD 2016-2020, de departe. Parcul Verdi este o afacere de corupţie de 10 – 20 de milioane de euro. PUZ-urile de sector este o afacere de corupţie de câteva miliarde de euro. Adică PUZ-urile de la sectoarele 3, 4, 5, 6 au adus foloase necuvenite de câteva sute de milioane de euro, iar cele de la sectoarele 1 şi 2, foloase necuvenite de miliarde de euro, pentru că sunt zonele de nord”, a declarat Nicuşor Dan.

Primarul Capitalei precizează că ”este dezamăgit că instituţiile statului nu au făcut nimic în sensul ăsta, deşi el, ca primar general, spune asta de ani de zile ba chiar a făcut plângeri penale în sensul ăsta”. Primarul a făcut declaraţii în zona Bulevardului Metalurgiei, unde a arătat că este ”o zonă de 52 de hectare care în Planul Urbanistic general era prevăzute ca sere”.

”Deci proprietarii acestor terenuri puteau să cultive plante sau dacă voiau, conform legii mediului, puteau să schimbe destinaţia şi să schimbe destinaţia şi să transforme spaţiul în spaţiu verde, sau puteau să vândă la un preţ foarte mic către autoritatea locală care să să facă aici un parc de 52 de hectare, Ce înseamnă 52 de hectare? Cât Herăstrăul, fără apă. Au venit la Consiliul General şi consilierii au votat, ne întrebăm cum, şi deodată valoarea terenurilor a crescut doar pentru cele 52 de hectare, la ochi, cu 200 de milioane de euro. Dintr-o ridicare de mână. Ce înseamnă pentru Bucureşti asta? E imposibil să găseşte o soluţie de trafic pentru aceste blocuri care sunt unele în altele, vedeţi că nu avem nici trotuare pe care oamenii să meargă. Dacă am fi venit la ora 7.00 sau 8.00 oamenii petrec zeci de minute să iasă din acest cartier pentru că nu există soluţii” a precizat Nicuşor Dan.

”Asta înseamnă mafia mobiliară, în complicitate cu politicieni şi de la nivel local şi central, care pentru interesul lor privat, peste sute de miliarde de euro pun în paranteză interesul nostru public de a trăi confortabil în oraşul ăsta”, a mai declarat primarul.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.