Asociatiile Patronale de pe Litoral si din Delta Dunarii solicită începerea şcolii pe 18 septembrie, nu pe 11 septembrie, motivând că o săptămână de vacanţă suplimentară va permite copiilor şi părinţilor, dar şi cadrelor didactice, să se bucure mai mult de vremea frumoasă.
Este vorba de Asociaţia Patronală RESTO Constanţa, Asociaţia Patronală Eforia Turistică, Asociaţia Patronală Costineşti, Asociaţia Operatorilor de Plajă Mamaia Nord, Asociaţia Patronală Marea Neagră– Sud Litoral, Asociaţia Patronală Tulcea-Delta Dunării şi Organizaţia de Management de Destinaţie Mangalia.
Conform proiectului de Ordin de Ministru pus în dezbatere publică de către Ministerul Educaţiei, anul şcolar 2023 - 2024 va începe pe 11 septembrie, urmând să se încheie pe 21 iunie.
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”Toate asociaţiile patronale de pe Litoral si din Delta Dunării mai sus menţionate, la care se adauga Asociatii Patronale din HORECA din România si Organizaţiile de Management de Destinatie Mangalia şi Constanţa-Mamaia - solicită ferm amânarea datei de începere a şcolii până la 18 septembrie, considerând că o săptămâna de vacanţă suplimentară va permite copiilor şi părinţilor, dar şi cadrelor didactice, să se bucure mai mult de vremea frumoasă si de timp benefic pentru refacerea capacitatii de pregătire şcolară în vederea noului an scolar”, spun asociaţiile.
Potrivit acestora, multe din familiile cu copii se vor putea astfel bucura şi de tarifele scăzute în ofertele speciale din luna septembrie în destinaţii de vacanţă de Litoral, Delta Dunării, sau, desigur, de zile de vacanţă în destinaţii montane, balneare, sau de City break în oraşe din România sau din lume.
”Constatăm că, în continuare, în ciuda apelurilor repetate, de peste 15 ani, anual, formulate de federaţiile şi patronatele din industria ospitalităţii din România, deciziile miniştrilor Educaţiei continuă să ignore interesul pe care administraţia centrală ar trebui să îl aloce, cu adevărat, industriei ospitalităţii şi atragerii de turisti şi de vizitatori în destinaţia Romania. Considerăm că această situatie repetată reprezinta un act de subminare a economiei si prioritaţilor judetene si nationale în privinta industriei ospitalitatii şi a promovării destinaţiei Romania”, arată asociaţiile.
Acestea cer susţinere fermă din partea premierului în acest sens si aşteaptă să vadă că, în sfârşit, ”si turismul devine o prioritate reală în această ţară, aşa cum se întâmpla în Grecia, Turcia, Bulgaria, ca să enumerăm doar trei dintre destinaţiile concurente şi vecine”.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.
Citește și...