Ministrul Apărării, Mihnea Motoc, a declarat, luni, că este nevoie de o reaşezare structurală a sistemului de salarizare pentru cadrele militare şi pentru personalul Ministerului Apărării Naţionale, el spunând că există "idei şi preocupări clare" care să ducă la o îmbunătăţire a nivelului de salarizare în acest domeniu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Mihnea Motoc, care a participat, luni, la deschiderea anului universitar la Academia Tehnică Militară din Bucureşti, a spus, răspunzând unei întrebări despre salarizarea din armată, că preocuparea sa a fost de "redresare a unor anomalii", dar şi "de a duce salarizarea mai departe".

"Preocupările mele au fost constante de-a lungulul anului, pe de-o parte de a încerca să redresăm unele anomalii, inechităţi din interiorul sistemului militar, dar şi de a duce salarizarea mai departe. Am făcut, cu sprijinul şi înţelegerea Guvernului, un pas semnificativ înainte cu extinderea beneficiului, a sporului de merit, deocamdată cu 50% din cuantumul pe care îl aveam în vedere, urmând ca la anul să ajungem la completarea la 100%, dar, desigur, e nevoie de mai mult, de o revedere, de o reaşezare structurală a sistemului de salarizare pentru cadrele militare, pentru personalul ministerului. Am început asemenea discuţii la nivelul Guvernului, în cadrul proiectului de ansamblu pentru salarizarea unică în sistemul bugetar. Nu îngădui să spun mai multe în acest stadiu, a fost o primă discuţie cu partenerii sociali", a declarat Mihnea Motoc.

El a spus că există "idei şi preocupări clare" pentru o îmbunătăţire a nivelului de salarizare în acest domeniu.

"Avem în vedere o simplificare, o previzibilitate, lumea să înţeleagă exact criteriile pentru care se acordă salariile, o raţionalizare a piramidei de funcţii şi grade în armată, adică sa revenim la piramida propiu-zisă şi, cu bătaie mai lungă, vrem un raport mai aşezat între soldă şi pensie, încă o dată mergând cu toate aceste elemente în sus, cât se poate de sus. În niciun caz nu se pune problema de a revedea vreodată angajamente şi promisiuni pe care le-am făcut", a adăugat ministrul Apărării.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.