Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, declară, întrebat ce părere are despre faptul că în plină pandemie de COVID-19 medicii au fost plătiţi suplimentar pentru activitatea pe care au desfăşurat-o, că sporurile acordate cadrelor medicale care au gestionat pandemia de COVID-19 sunt ”o recompensă firească”, el amintind că au fost cadre medicale care şi-au pierdut viaţa din cauza acestei boli pe care au contractat-o profesând.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Faptul că s-au plătit nişte sporuri salariale personalului medical care a stat prelungit peste program, care a fost supus unor riscuri privind propria sănătate – şi avem colegi care s-au îmbolnăvit şi au decedat de COVID-19 – nu este un lucru neobişnuit. Există multe alte categorii profesionale care primesc astfel de sporuri, datorită programului pe care-l desfăşoară, riscurilor la care sunt supuşi în desfăşurarea activităţii lor profesionale, aşa că n u mi se pare nimic deplasat în a acorda sporuri sau stimulente suplimentare într-o situaţie de criză”, a afirmat Alexandru Rafila, luni, într-o conferinţă de presă.  

Afirmaţia a fost făcută în contextul în care ministrul a fost întrebat ce părere are despre faptul că medicii au primit stimulente financiare, în condiţiile în care sunt situaţii în care cadrele medicale fac şi voluntariat.  

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate

Rafila adaugă că sporurile acordate medicilor au reprezentat ”o recompensă firească”. 

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.