Structurile Ministerului Afacerilor Interne au mobilizat efective suplimentare pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în contextul Sărbătorii Floriilor Ortodoxe, astfel că, în ultimele 24 de ore, nu au fost înregistrate evenimente grave care să afecteze siguranţa cetăţenilor. De asemenea, în condiţiile creşterii valorilor de trafic, a fost menţinut un nivel optim de siguranţă rutieră, fără să fie înregistrate accidente rutiere soldate cu decese. Pe linie rutieră au acţionat aproximativ 1.700 de poliţişti, cu mijloace tehnice specifice, inclusiv 302 aparate radar. În cadrul acestor activităţi au fost reţinute 870 de permise de conducere, dintre care 44 pentru consum de alcool şi 13 pentru consum de droguri sau substanţe interzise. Totodată, au fost retrase 375 certificate de înmatriculare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Prin punctele de frontieră terestre, tranzitul autoturismelor şi al persoanelor s-a derulat în condiţii normale, fără a fi înregistrate blocaje sau timpi mari de aşteptare, în ciuda unui număr crescut de treceri pe ambele sensuri.  Astfel, au efectuat formalităţile de control peste 200.000 de persoane, cetăţeni români şi străini, şi aproximativ 70.000 mijloace de transport. Cele mai mari valori de trafic au fost înregistrate la frontiera cu Ungaria, pe unde au efectuat formalităţile de frontieră aproximativ 100.000 de persoane şi 42.000 de mijloace de transport. Tranzit intens a fost şi la frontiera cu Bulgaria – 31.000 de persoane, din care aproximativ 18.500 persoane pe sensul de ieşire”, mai arată comunicatul de presă al Ministerului Afacerilor Interne.

Totodată, pentru fluidizarea traficului în punctele de trecere, a fost folosită la maximum capacitatea punctelor de trecere, iar în funcţie de trafic, au fost suplimentate arterele de control pe sensul de intrare sau ieşire din ţară, în special la punctele de trecere a frontierei de la graniţele de sud şi vest.

În cele mai aglomerate puncte de trecere a frontierei precum PTF Nădlac II, PTF Giurgiu, PTF Vama Veche şi PTF Negru Vodă lucrători din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră au fost trimişi pentru a acorda sprijin, iar acolo unde situaţia a impus-o, au fost folosite, inclusiv, echipamentele mobile de control.

Aproximativ 24.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne sunt la datorie, zilnic, în acest week-end, pentru prevenirea evenimentelor negative şi a faptelor antisociale.

În cursul zilei de vineri, efectivele MAI au intervenit la 4.094 de evenimente, 2.531 dintre acestea fiind circumscrise menţinerii ordinii publice, iar 1.563 circumscrise situaţiilor de urgenţă, mai indică sursa citată.

Pe linie rutieră au acţionat aproximativ 1.700 de poliţişti, cu mijloace tehnice specifice, inclusiv 302 aparate radar. În cadrul acestor activităţi au fost  reţinute 870 de permise de conducere, dintre care 44 pentru consum de alcool şi 13 pentru consum de droguri sau substanţe interzise. Totodată, au fost retrase 375 certificate de înmatriculare.

La nivelul structurilor de poliţie au fost semnalate 834 de posibile infracţiuni, iar echipajele de ordine publică au prins în flagrant 173 de autori de infracţiuni, care au săvârşit 183 de fapte penale.

Tot vineri, au fost dispuse măsuri preventive pentru 105 persoane şi au fost depistate 22 persoane urmărite naţional sau internaţional.

În îndeplinirea misiunilor ce le revin, poliţiştii şi jandarmii au constatat 10.300 de contravenţii pentru care au aplicat amenzi în valoare de peste 4,2 milioane de lei.

Pompierii au efectuat 152 de controale pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă, fiind identificate 36 de obiective care funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu. Au fost aplicate 544 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 410.000 lei, conform comunicatului de presă al MAI.

Pe parcursul ultimelor 24 de ore, pompierii au desfăşurat 1.313 misiuni pentru acordarea asistenţei medicale de urgenţă, 55 pentru stingerea de incendii şi 3 pentru descarcerare. Pe parcursul intervenţiilor acestora, au fost salvate 4 persoane.

La rândul lor, poliţiştii au salvat o persoană aflată în situaţie de risc.

Piloţii Inspectoratului General de Aviaţie au executat 17 misiuni aero-medicale, fiind salvate 17 persoane.

Niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil, în ţara noastră, în ultimele 24 de ore. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.464 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

Totodată, din data de 18.03.2022 şi până în prezent au fost emise 159.767 de permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare, 148 fiind acordate în ultimele 24 de ore.

La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 29,9%.

În aplicaţia eDAC, în ultimele 24 de ore, efectivele MAI au efectuat 33.508 de verificări, fiind returnate 44 de alerte, dintre care una referitoare la persoane dispărute, 7 la persoane căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi 4 referitoare la obiecte căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.