Ministerul Apărării a transmis, miercuri seară, că exerciţiile miliytare la scară largă sunt necesare pentru a face faţă provocărilor actuale. 13.000 de soldaţi din 17 ţări participă la exerciţiul Swift Response 24, care se desfăşoară pe întreg teritoriul Europei, 5.000 fiind în România.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Paraşutiştii NATO se antrenează în toată Europa! 13.000 de soldaţi din 17 ţări participă la exerciţiul Swift Response 24, care se desfăşoară pe întreg teritoriul Europei”, au transmis, miercuri seară, oficialii Ministerului Apărării, într-o postare pe pagina de Facebook, În România, aproximativ 1.400 de paraşutişti din Franţa, Germania, România, Spania, Statele Unite ale Americii şi Ţările de Jos au executat desantarea în zona Aerodromului din Câmpia Turzii.

”Cu cât ne instruim mai mult la o asemenea scară şi complexitate, cu atât suntem mai bine pregătiţi pentru orice situaţie. Exerciţiul Swift Response face parte din Steadfast Defender24, cel mai mare exerciţiu militar al NATO, la care participă aproximativ 90.000 de soldaţi din toate cele 32 de ţări NATO”, a mai transmis Ministerul Apărării.

Evenimente

12 iunie - Maratonul Energiei. Parteneri: ACUE, Hidroelectrica, Transgaz
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

Instituţia precizează că pe teritoriul României momentul principal a fost paraşutarea rapidă a unei forţe multinaţionale interoperabilă credibilă pentru a interveni imediat şi eficient într-o situaţie de criză.

”Astfel militarii s-au antrenat pentru a se putea reloca oriunde, oricând în cel mai scurt timp”, au mai transmis oficialii inisterului Apărării, alături de imagini de la partea de exerciţiu care are loc în România.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.