Lotul olimpic al României a obţinut cel mai bun rezultat din istoria participării la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului (International Earth Science Olympiad – IESO), două medalii de aur, o medalie de argint şi o medalie de bronz, a anunţat, miercuri, Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN). La olimpiadă au participat peste 120 de elevi din 29 de ţări.
Potrivit MEN, medaliile de aur au fost cucerite de Andrei Sandu (clasa a X-a/Colegiul Naţional din Iaşi) şi Ştefan-Răzvan Bălăucă (clasa a XI-a/Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” din Botoşani).
Irina Mălina Strugaru (clasa a XI-a/Colegiul Naţional din Iaşi) a obţinut o medalie de argint, iar George-Valentin Datcu (clasa a X-a/Colegiul Naţional „Mihai Viteazul” din Ploieşti) a fost medaliat cu bronz.
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Olimpiada Internaţională de Ştiinţe ale Pământului este o competiţie în cadrul căreia concurenţii susţin individual o probă teoretică şi una practică.
”Pentru a încuraja colaborarea între elevii din ţările participante, se organizează echipe internaţionale, care primesc teme de cercetare privind poluarea mediului dintr-o anumită arie geografică şi sarcina de a realiza un proiect cu posibile soluţii pentru ameliorarea problemelor din acea zonă. În această secţiune a concursului, trei elevi români (Irina Mălina Strugaru, Andrei Sandu şi George Valentin Datcu) s-au clasat, cu echipele internaţionale din care au făcut parte, pe locurile 1 şi 2”, anunţă Ministerul Educaţiei.
La a XI-a ediţie a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe ale Pământului, desfăşurată la Nisa, în perioada 21-30 august, au participat 120 de elevi din 29 de ţări.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.