Procedura de achiziţie pentru construirea Laboratorului de radioterapie al Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti, cu fonduri din PNRR, ar urma să fie anulată, după o vizită de monitorizare a unei echipe din Ministeril Sănătăţii, ca reacţie la o sesizare privind caracterul ”restrictiv şi direcţionat către un singur producător”.al specificaţiilor tehnice referitoare la dotările laboratorului.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O echipă din Ministerul Sănătăţii a fost miercuri în vizită de monitorizare la faţa locului pentru proiectul ”Laborator de radioterapie Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti”, finanţat prin PNRR. Scopul vizitei a fost verificarea implementării proiectului în conformitate cu regulile şi cadrul legal aplicabil, raportat la îndeplinirea jaloanelor din PNRR la care contribuie proiectul.

Vizita a fost determinată de transmiterea către MS a unei sesizări privind anunţul de participare referitor la achiziţia lucrărilor de construcţii aferente obiectivului ”Laborator de radioterapie Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti”. Potrivit sesizării, ”specificaţiile tehnice privind dotările laboratorului de radioterapie din anunţul de participare sunt ”restrictive şi direcţionate către un singur producător”.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
12 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Meta Estate

După verificarea documentelor şi discuţii cu echipa de implementare a proiectului, responsabilii din Ministerul Sănătăţii au recomandat anularea procedurii de licitaţie, consultare publică în legătură cu procedura de achiziţie, transmiterea unei solicitări de prelungire a perioadei de implementare a proiectului până la 29 mai 2026 şi reluarea procedurii de licitaţie.

Consiliul Judeţean Argeş are termen 2 zile lucrătoare pentru a transmite Ministerului Sănătăţii un plan de măsuri referitor la aceste reomandări.

Proiectul „Laborator de radioterapie Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti", contract nr. SP85/21/15.05.2023 este finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, COMPONENTA 12 – Sănătate, INVESTIŢIA: I2. Dezvoltarea infrastructurii spitaliceşti publice, Investiţia specifică: I2.1 – Infrastructură spitalicească publică nouă, Investiţia specifică: I2.2 – Echipamente şi aparatură medicală.

Valoarea totală a proiectului este 74.700.328,48 lei cu TVA, din care: valoare eligibilă din PNRR: 70.187.215,79 lei; valoare contribuţie proprie a Consiliului Judeţean Argeş: 4.513.112,69 lei, conform datelor de pe site-ul Consiliului Judeţean Argeş.

Perioada de implementare a proiectului este de 21 de luni de la data semnării contractului de finanţare.

Obiectivul principal al  proiectului îl constituie construirea şi dotarea unui laborator de radioterapie în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti.

În cadrul Spitalului va fi construit un corp de clădire cu funcţiunea de Laborator de radioterapie, accesibil de la nivelul terenului, la care se va conecta, printr-un tronson de legătură, Secţia de Oncologie existentă.  Laboratorul de radioterapie va fi o construcţie cu 5 niveluri (S1+S2+D+P+1E partial).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.