Clovni, dresori şi artişti de la Circul Globus, în total 115 angajaţi, s-au adunat, luni, în manej pentru a-şi alege reprezentanţii sindicatului, în urma demiterii lui Victor Coman. Ei susţin că nu sunt în grevă, continuă spectacolele şi se tem pentru destinul instituţiei în care lucrează. Mai mulţi angajaţi au declarat pentru News.ro că îl susţin pe fostul manager pentru cum a gestionat circul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suntem toţi aici, 115 prezenţi din 147 angajaţi”, a declarat, pentru News.ro, Camelia Lazăr.

După demiterea lui Victor Coman, Circul Globus a rămas fără manager. ”Nu avem director momentan”, a spus un alt angajat al Circului. ”Probabil că doamna Firea e director”, a adăugat acesta. 

Angajaţii Circului Globus precizează că nu sunt în grevă, după ce au auzit că primarul Gabriela Firea vrea să-i acţioneze în judecată. Ei s-au întâlnit pentru a-şi alege reprezentanţi ai sindicatului, potrivit unor declaraţii pentru News.ro. ”Noi nu suntem în grevă. Ne-am adunat pentru că în lipsa unui director trebuie să ne alegem reprezentanţi”, au spus artiştii, care vor continua să susţină spectacole. 

”Ne-am adunat să-l susţinem pe directorul Victor Coman, care a condus instituţia în această funcţie doi ani. Îl apreciem pentru că ne-a tratat cu respect, pentru că a ridicat sala la 1.800 de locuri, este îndrăgit de toţi angajaţii. Noi nu ne întrerupem activitatea. Spectacolele nu s-au ţinut în weekend din cauza condiţiilor meteo, pentru că nu au putut ajunge artiştii din străinătate. Doamna Firea nu ne-a dat niciun semn”, a declarat Camelia Lazăr. 

În replică, primarul Capitalei, Gabriela Firea, a spus că nu îşi retrage decizia de demitere a lui Victor Coman de la conducerea Circului Globus, deşi a fost ameninţată şi hărţuită de Coman şi de susţinători ai acestuia. Firea a susţinut că Victor Coman o persecută să îl pună din nou director, apreciind că acesta este “un caz patologic” şi precizând că va propune ca toţi managerii să dea un test psihologic înainte de a ocupa aceste funcţii.

”Ar fi trebuit să avem spectacole miercuri, joi şi vineri, sâmbătă unul şi duminică două”, au declarat reprezentanţii Circului. ”Mai mult, pentru Festivalul Internaţional de Circ care ar trebui să înceapă pe 16 februarie artiştii din Germania trebuiau să sosească astăzi (luni, n.r), cu două foci, dar le-am transmis să nu mai vină”, a precizat un angajat al Circului. 

Pe pagina de Facebook a managerului revocat din funcţie, Victor Coman, câţiva susţinători i-au transmis mesaje: ”Sunt o persoană din exteriorul acestei instituţii, dar se văd cu ochiul liber toate schimbările. Îl susţin pănă la capăt pe domnul Victor Coman”, a scris pe Facebook Petruşa Andrei. Ea a publicat şi două fotografii sugestive cu schimbările de la grajdurile cailor. ”Circul fără animale este ca cerul fără stele”, a scris şi Mirella Valerio. 

Unsprezece animale, între care doi tigri, au murit în urma incendiului din 12 ianuarie, de la un adăpost al Circului Globus, pompierii reuşind să salveze alte peste 20 de animale, între care tigri, cămile şi ponei.

În urma incendiului, edilul Capitalei Gabriela Firea l-a demis pe Victor Coman. Angajaţii instituţiei spun că nu i se poate imputa izbucnirea incendiului de la adăpostul în care erau ţinute unele animale ale circului, acesta nefiind un motiv de a fi demis.

În opinia angajaţilor care s-au adunat, luni, în sala de spectacole de la Circul Globus, o eventuală decizie de demitere a directorului putea fi luată doar dacă, în urma unor verificări, erau descoperite nereguli în conducere.

Edilul a anunţat, vineri, că l-a demis pe managerul Circului Globus, Victor Coman, pentru că el trebuia să asigure adăposturi corespunzătoare animalelor care au murit în incendiu. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.