Înscrierile la concursurile pentru cele 2.303 de posturi de poliţişti angajaţi prin încadrare directă, cu alte studii decât în unităţile de învăţământ MAI, vor începe luni, iar dosarul nu va mai conţine copii legalizate, nu va mai fi nevoie de cazierul judiciar, în timp ce media finală se va calcula diferit faţă de concursurile organizate în luna mai, anunţă Poliţia Română.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dosarele viitorilor candidaţi pentru cele 2.303 posturi scoase la concurs vor arăta diferit faţă de cele de la concursurile de acelaşi tip organizate în mai. În această sesiune nu va mai fi nevoie de copii legalizate ale documentelor şi nici de cazierul judiciar, document care este emis tot de Poliţia Română. 

De asemenea, o altă noutate este că media va fi calculată diferit faţă de sesiunea trecută de angajări prin încadrare directă. De această dată, probele sportive vor fi eliminatorii, iar rezultatele nu vor conta pentru media finală. Doar în situaţia în care, pe ultimul loc, se clasează mai mulţi candidaţi care au obţinut aceeaşi medie la celelalte probe se va face o departajare cu ajutorul rezultatelor de la probele sportive.

Cei care doresc să devină poliţişti trebuie să aibă înălţimea de minimum 1,65 metri, femeile şi 1,7 metri, bărbaţii. Nu este impusă o limită de vârstă, iar baremele probelor sportive sunt mai permisive pentru cei mai înaintaţi în vârstă.

Perioada de înscriere pe posturile scoase la concurs de Poliţia Română este 3 - 7 octombrie.

Demersul Inspectoratului General al Poliţiei Române este o nouă etapă în programul de reducere a deficitului de personal cu care se confruntă întreg Ministerul Afacerilor Interne. Posturile scoase la concurs sunt pentru structurile de ordine publică, poliţie rutieră, poliţie transporturi şi conductori de câini.

De la începutul anului, de când a intrat în vigoare legea pensiilor speciale, care le dă angajaţilor MAI şi militarilor posibilitatea să iasă la pensie înainte de 65 de ani primind 65% din salariu, au ieşit la pensie peste 8.000 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne, iar instituţia se confruntă acum cu cel mai mare deficit de personal din ultimii 26 de ani.

Potrivit unei centralizări realizate de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) la începutul lui septembrie, deficitul de personal se ridică la aproximativ 17.500 de funcţii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.