Pelerinajul de Florii din Capitală a are loc sâmbătă, de la Mănăstirea Radu Vodă până la Catedrala Patriarhală. Începerea pelerinajului a fost precedată de binecuvântarea ramurilor de salcie purtate de pelerini.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Procesiunea se desfăşoară pe traseul Bulevardul Mărăşeşti, bulevardul Dimitrie Cantemir, Piaţa Unirii (latura de Est şi Nord), Biserica Sfântul Anton – Curtea Veche (16:45 – prima oprire) – Piaţa Unirii (latura de Vest), Crucea brâncovenească (17:15 – a doua oprire), Colina Bucuriei.

La oprirea de la Biserica Sfântul Anton – Curtea Veche, procesiunea va fi întâmpinată de preoţii şi credincioşii acestei biserici.

Procesiunea se va încheia la Catedrala Patriarhală, în jurul orelor 17:45, unde pelerinii vor fi întâmpinaţi de către Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, care va sfinţi icoana praznicului „Intrării Domnului în Ierusalim”, va rosti rugăciunea de binecuvântare a pelerinilor şi va adresa un cuvânt de învăţătură.

Creştinii serbează duminică Floriile sau Duminica Stâlpărilor, care marchează intrarea triumfală a lui Iisus Hristos în Ierusalim, unde a fost întâmpinat de credincioşi care ţineau în mâini ramuri de măslin şi de finic. Sărbătoarea Floriilor este una dintre cele mai importante din an şi deschide perioada sărbătorilor de Paşte.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.