În 2016, la nivel naţional s-au produs 20 de explozii urmate sau neurmate de incendiu, în urma cărora două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 16 au fost rănite, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), cele mai multe dintre explozii,14, înregistrându-se în mediul urban, iar restul în mediul rural.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email

Exploziile au fost generate de manipularea, depozitarea sau păstrarea necorespunzătoare a materialelor combustibile ori a explozivilor, precum şi de efectuarea unor operaţiuni periculoase, precizează reprezentanţii IGSU.

Ei arată că astfel de situaţii pot fi generate de acumulările de gaze în subsolurile imobilelor, iar, pentru prevenirea incidentelor, reamintesc că legea impune, pentru clădirile amplasate în localităţile în care există reţea de gaze naturale, indiferent dacă acestea sunt sau nu alimentate cu gaze, măsuri de etanşare la trecerile instalaţiilor de orice utilitate (încălzire, apă, canalizare, cabluri electrice, telefonice, televiziune etc.), prin pereţii subterani şi prin planşeele subsolurilor clădirilor.

Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii

"Totodată, existenţa sistemelor corespunzătoare de ventilare/guri de aerisire a subsolurilor este necesară atât pentru protejarea împotriva umidităţii, apariţiei ciupercilor, mucegaiului,  extinderii duratei de utilizare a  construcţiei, cât şi pentru  prevenirea acumulării unor substanţe, în cantităţi ce pot declanşa incendii sau explozii", mai spun reprezentanţii IGSU.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.