Premierul Marcel Ciolacu a anunţat că Guvernul va reanaliza, în şedinţa de joi, subiectul concediilor medicale „ca să putem corecta tot ne-a fost semnalat”. Astfel, va fi percepută Contribuţia de Asigurăro Sociale de Sănătate (CASS) doar pentru concediile medicale în cazul bolilor obişnuite, a celor care impun carantina şi reducerea cu 25% a timpului de lucru, iar în rest, toate celelalte indemnizaţii de concediu medical sunt scutite de CASS. „Cu alte cuvinte, cei care sunt într-o astfel de situaţie şi au concediu medical vor avea şi venituri mai mari cu valoarea CASS, respectiv cu 10%”, a mai precizat prim-ministrul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Am decis să reanalizăm subiectul concediilor medicale ca să putem corecta tot ne-a fost semnalat! Astfel, se percepe CASS contribuţie doar pentru concediile medicale în cazul bolilor obişnuite, a celor ce impun carantina şi reducerea cu 25% a timpului de lucru! În rest, toate celelalte indemnizaţii de concediu medical sunt scutite de CASS. Indiferent  că e vorba de concediu medical prenatal, pentru îngrijirea copilului bolnav, afecţiuni oncologice sau pentru boli grave ori cronice. Cu alte cuvinte, cei care sunt într-o astfel de situaţie şi au concediu medical vor avea şi venituri mai mari cu valoarea CASS, respectiv cu 10%”, a afirmat Marcel Ciolacu, la începutul şedinţei de joi a Executivului.

Guvernul a adoptat, marţi, ordonanţa de urgenţă privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de cupluri mamă-nou-născut defavorizate cu tichete sociale pe suport electronic acordate din fonduri externe nerambursabile pentru nou-născuţi, pentru modificarea articolului 155 alineatul (1) litera i) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum şi prorogarea unui termen. Actul normativ prevede că mamele cu copii bolnavi sau cele aflate în situaţii de risc maternal, gravidele, cele aflate în concedii de maternitate, pacienţii cu afecţiuni oncologice şi îngrijitorii lor, persoanele care suferă de afecţiuni grave – HIV/SIDA, TBC sau cardiovasculare, pacienţii cu arsuri grave (marii arşi), precum şi urgenţele medico-chirurgicale în care viaţa pacienţilor este pusă în pericol vor fi scutiţi de la plata contribuţiei sociale pentru indemnizaţiile de concediu medical.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.