Echipele de control constituite la nivelul Prefecturii Giurgiu, care săptămâna trecută au verificat centrele rezidenţiale pentru vârstnici, copii şi persoane cu dizabilităţi, au descoperit un azil pentru bătrâni care era autorizat, dar care cazase vârstnicii într-un imobil pentru care nu deţine autorizaţii de funcţionare. Verificările au arătat că în băi nu existau dotări minime, precum săpun sau hârtie, iar clădirea neautorizată nu avea un număr suficient de grupuri sanitare pentru persoanele cazate. Cu toate acestea, rezidenţii şi familiile lor au refuzat relocarea. Prefectura Giurgiu a făcut sesizare la Poliţie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
În urma verificărilor făcute săptămâna trecută, autorităţile din Giurgiu au constatat că centrul pentru bătrâni San Francesco, administrat privat, care funcţionează în municipiul Giurgiu, cazase 11 vârstnici într-un imobil neautorizat, pe lângă alţi 11 cazaţi într-o clădire pentru care deţine avizele necesare. 
„Cu ocazia verificării centrului San Francesco (autorizat) s-a identificat în aceeaşi locaţie un alt imobil (proprietate privată) care nu deţinea autorizaţiile necesare de funcţionare şi în care erau cazate 11 persoane. S-a încercat relocarea beneficiarilor aflaţi în casa nelicenţiată, dar nu s-a putut realiza întrucât aceştia, cât şi aparţinătorii au refuzat”, se arată în documentele făcute publice luni de Prefectura Giurgiu.
Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Reprezentanţii prefecturii au precizat că pentru Centrul rezidenţial pentru persoane vârstnice ”San Francesco”, „Instituţia Prefectului - judeţul Giurgiu a transmis o sesizare către Inspectoratul de Poliţie Judeţean Giurgiu în vederea efectuării cercetărilor, conform competenţelor, şi dispunerii măsurilor legale ce se impun” şi, de asemenea, a transmis o adresă către Agenţia de Plăţi şi Inspecţie Socială Giurgiu, prin care solicită „comunicarea cu celeritate a diligenţelor întreprinse pentru verificarea îndeplinirii măsurilor dispuse de către această instituţie”.
Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au amendat centrul cu 15.000 de lei după ce au constatat că mobilierul din oficiul primire este deteriorat cu grad de uzură avansat, vasele de gătit sunt depozitate în curtea interioară, în exteriorul clădirii, şi au descoperit insecte în centru. În corpul de clădire autorizat au fost găsite camere fără instalaţii de aer condiţionat şi două camere fără ferestre, cu iluminat insuficient, băi fără dotări corespunzătoare precum scaun de igenizare, hârtie, sau săpun. Reprezentanţii centrului nu folosesc cântar la cântărirea porţiilor, meniurile nu sunt stabilite pe grupe de afecţiuni, iar unitatea nu este dotată cu sală de mese. 
În centrul privat din care beneficiarii nu au vrut să plece autorităţile au constatat că suprafaţa spaţiilor de cazare este insuficientă pentru numărul de beneficiari, mobilierul este parţial deteriorate, saltelele, pernele, lenjeriile de pat sunt vechi şi uzate, iar masa beneficiarilor „nu este asigurata in mod regulat”.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.