Cei doi şefi din cadrul Direcţiei de Urbanism din Primăria Ploieşti arestaţi la domiciliu, luna trecută, într-un dosar în care sunt suspectaţi de favorizarea unui dezvoltator imobiliar, scapă de această măsură preventivă. Judecătoria Ploieşti a dispus, marţi, înlocuirea arestului la domiciliu cu controlul judiciar faţă de cei doi, aceştia având interdicţia de a comunica, direct sau indirect, cu ceilalţi suspecţi/inculpaţi, cu persoanele vătămate sau membrii de familie ai acestora, cu martorii şi experţii desemnaţi în dosarul în care sunt suspectaţi de abuz în serviciu şi înşelăciune

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
”Respinge propunerea de prelungire a măsurii preventive a arestului la domiciliu faţă de inculpaţii Neagu Rita Marcela şi Bălescu Lucian formulată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, în dosarul de urmărire penală nr. nr.7132/284/P/2022 (235/P/2023). Dispune luarea măsurii preventive a controlului judiciar pe o perioada de 60 de zile, faţă de inculpata Neagu Rita Marcela, cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: abuz în serviciu, (...) 8 infracţiuni de complicitate la înşelăciune”, este decizia luată, marţi, de Judecătoria Ploieşti faţă de Rita Neagu, şefă în cadrul Direcţiei generale de Dezvoltare Urbană din Primăria Ploieşti, şi faţă de Lucian Bălescu, funcţionar din Primărie. 
 
Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Cei doi sunt acuzaţi că au permis unui dezvoltator imobiliar care a ridicat un bloc din Ploieşti să edifice construcţia fără a respecta prevederile autorizaţiilor de construire şi ale documentaţiilor tehnice aferente, încălcând totodată regulile stabilite prin Planul Urbanistic Zonal, dar şi să vândă zeci de apartamente intabulate ilegal. 
 
Prin decizia luată de Judecătoria Ploieşti, care nu este însă definitivă, celor doi nu li se interzice să exercite funcţiile pe care le deţin în cadrul Primăriei, dar li se interzice să părăsească ţara şi să comunice direct sau indirect, cu ceilalţi suspecţi/inculpaţi, cu persoanele vătămate sau membrii de familie ai acestora, cu martorii şi experţii desemnaţi în dosar. 
 
Luna trecută, procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, împreună cu ofiţeri ai poliţiei judiciare din cadrul Inspectoratelor de Poliţie ale Judeţelor Prahova şi Dâmboviţa, au făcut 10 percheziţii domiciliare la sediul unor instituţii publice, respectiv la domiciliile unor funcţionari publici şi persoane fizice implicate în săvârşirea infracţiunilor cercetate, în judeţele Prahova, Dâmboviţa şi în municipiul Bucureşti, fiind puse în executare nouă mandate de aducere.
 
”În fapt, în perioada 2018-2022, un dezvoltator imobiliar din Ploieşti a edificat un imobil cu destinaţia de locuinţe colective, în municipiul Ploieşti, fără a respecta prevederile autorizaţiilor de construire şi a documentaţiilor tehnice aferente, încălcând totodată regulile stabilite prin Planul Urbanistic Zonal, fiind construit un etaj în plus, cu 30 apartamente. Ulterior, pentru intabularea imobilului, mai mulţi funcţionari publici din cadrul instituţiilor cu atribuţii în domeniul urbanismului şi cadastrului au întocmit în fals o serie de documente care atestau recepţia lucrărilor de construcţie, pe care dezvoltatorul imobiliar le-a folosit la înscrierea dreptului de proprietate în cartea funciară. Totodată, dezvoltatorul imobiliar a încheiat o serie de promisiuni şi contracte de vânzare-cumpărare, prin care a indus în eroare cumpărătorii, de la care a încasat contravaloarea a 24 apartamente, deşi acestea erau construite şi intabulate ilegal, valoarea prejudiciului cauzat fiind de aproximativ 705.000 euro”, au transmis procurorii.
 
În urma cercetărilor declanşate, în anul 2023, reprezentanţii autorităţilor locale au dispus aducerea construcţiei la forma autorizată, respectiv desfiinţarea celor 30 de apartamente edificate ilegal. 
 
În acest dosar, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti face cercetări faţă de reprezentanţii dezvoltatorului imobiliar pentru 2 infracţiuni de complicitate la fals intelectual, infracţiunea de uz de fals, 2 infracţiuni de uz de fals în formă continuată (cu câte 15 acte materiale), fals în declaraţii, 8 infracţiuni de înşelăciune, faţă de 4 funcţionari publici pentru fals intelectual şi 8 infracţiuni de complicitate la înşelăciune, faţă de 2 funcţionari pentru 2 infracţiuni de fals intelectual şi 8 infracţiuni de complicitate la înşelăciune, faţă de alte persoane pentru complicitate la fals intelectual şi complicitate la înşelăciune.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.