PNL refuză să depună mai devreme raportul mandatarului financiar pentru că vrea să mai rămână la guvernarea locală câteva zile şi astfel mă împiedică să depun jurământul miercuri, a declarat, marţi, primarul ales, Gabriela Firea, precizând că are informaţii că în PMB se fac angajări şi se semnează contracte importante de către primarul Răzvan Sava.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Firea a declarat că PNL amână până în ultima zi, adică 21 iunie, depunerea raportului mandatarului financiar cu scopul de a o împiedica să depună jurământul miercuri, aşa cum a anunţat.

„Fac un apel la copreşedinţii PNL să nu lase toată ţara paralizată doar pentru că există nişte interese mărunte faţă de interesul general. Oricare ar fi motivul, nu există justificare pentru care un singur partid politic, PNL, nu doreşte să îşi depună mai devreme raportul mandatarului financiar. Suntem în faţa unei noutăţi, PNL doreşte să mai rămână la guvernarea locală câteva zile şi ne întrebăm de ce. Ce interese sunt?”, a spus primarul ales.

Gabriela Firea a precizat că are informaţii că, de fapt, depunerea raportului este întârziată pentru că în cadrul Primăriei Capitalei se semnează în această perioadă contracte importante şi i-a avertizat pe directorii instituţiei să aibă grijă ce semnează, pentru că fiecare document va fi supus unui control.

„Am fost informată că se semnează şi acum în Primăria Generală diferite contracte importante, se fac angajări, se pun la adăpost anumite informaţii pe care nu trebuie să le aflu, dar eu îi anunţ pe toţi directorii că tot ceea ce s-a semnat în această perioadă va fi supus controlul şi voi face apel şi la instituţiile statului să vadă ce s-a întâmplat în această perioadă şi care a fost interesul să se amâne depunerea jurământului meu şi a celorlalţi consilieri generali, care era anunţată pentru mâine.  (...) Sunt convinsă că preşedinţii PNL nu cunosc  acest detaliu, pentru că eu nu pot să cred  că domniile lor încurajează un astfel de comportament care înseamnă dispreţ faţă de cetăţean. Cred că este decizia unanimă a actualului primar PNL, care vrea pe ultima sută de metri să mai dea nişte tunuri”, a spus Firea

Ea a spus că nu ştie care va fi noua dată pentru depunerea jurământului, dar că acest lucru nu va putea fi făcut înainte de 23 iunie dacă PNL depunde raportul mandatarului financiar în 21 iunie.

Firea crede că PNL se va prevala de faptul că, potrivit legii, 21 iunie este ultima zi în care pot fi depuse aceste rapoarte, precizând însă că nicio formaţiune politică nu a amânat niciodată acest lucru până în ultima zi.

„Nicio formaţiune politică nu a predat acest raport chiar în ultima zi, în primul rând şi pentru că riscă şi ei foarte mult în cazul în care sunt anumite erori, pentru că nu le mai pot îndrepta, şi îşi pierd toţi consilierii. Deci cred că este o acţiune nesăbuită şi o şicană îndreptată împotriva mea”, a mai spus Firea.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.