Federaţia Sănătatea din România reclamă că proiectul de Ordonanţă de Urgenţă care vizează creşteri ale salariilor din domeniul sanitar şi asistenţă socială a fost modificat astfel încât mărirea cu 20%, în două etape, să fie raportată la salariul din luna decembrie 2023, şi nu la cel din ianuarie anul acesta. ”Uite cum au mai micşorat deficitul bugetar, cu «ajutorul» celor din sănătate, printr-o modificare fină!”, afirmă sindicaliştii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Guvernul a înfrânt în luptă personalul TESA, din nou! Mărirea mult promisă s-a micşorat pentru personalul TESA şi pentru personalul suport din spitale”, afirmă reprezentanţii Federaţiei Sănătatea din România, miercuri, într-o postare pe Facebook.

Ei arată că, după ce Guvernul a analizat, în primă lectură, proiectul Ordonanţei de Urgenţă care prevede măriri ale salariilor din domeniul sanitar şi asistenţă socială, au apărut modificări în minus pentru categoriile de salariaţi menţionate.

”Deşi salariile acestor categorii de salariaţi sunt absolut modice, cu mult dispreţ pentru aceştia, că altfel nu putem explica acestor oameni, s-a modificat mişeleşte luna de referinţă la care se raportează mult viitoarea trâmbiţată mărire a salariilor personalului din spitale, în viitoarele campanii electorale ce vor veni anul acesta. Constatăm din nou uşurinţa, cu girul unor colegi ai noştri de luptă, pentru nu ştim a câta oară, fără să fim nicidecum surprinşi, cum mărirea cu 20% a cuantumului salariului în cele două tranşe egale în martie, respectiv iunie, raportat la luna decembrie 2023 faţă de forma iniţială a Ordonanţei care prevedea mărirea cu 20% în două tranşe egale a salariului aflat în plată la nivelul lui ianuarie 2024. Nu a fost o modificare abruptă, mai mult o mică fineţe! «Că poate nu-şi dau seama şi le mai furăm iar fesul». Uite cum au mai micşorat deficitul bugetar, cu «ajutorul» celor din sănătate, printr-o modificare fină!”, adaugă sindicaliştii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.