Primarul Iaşiului, Mihai Chirica, a declarat, joi, referindu-se la cazul medicului Dan Tesloianu, arestat în dosarul stimulatoarelor cardiace prelevate de la pacienţi decedaţi, că i-a rugat pe medicii ieşeni să-şi prezinte şi succesele, edilul precizând că ”nu aruncăm copilul odată cu apa din baie”.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe X Distribuie pe Email
Edilul Mihai Chirica a afirmat, într-o conferinţă de presă, că medicina ieşeană merge mai departe şi nu se opreşte la un caz precum cel al medicului Dan Tesloianu, arestat preventiv pentru 30 de zile.
 
Evenimente

31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
”Şcoala de medicină ieşeană ştie ce are de făcut în continuare. Fiecărui medic care îşi face meseria cum se cuvine nu trebuie să îi fie ruşine să ţină fruntea sus, să-şi vadă de ceea ce ştie că are de făcut, să se apropie de pacient poate cu şi mai multă grijă şi înţelegere şi în cele din urmă să putem merge mai departe”, a declarat primarul Mihai Chirica.
 
Totodată, Chirica a afirmat că i-a rugat pe medicii ieşeni să-şi prezinte şi succesele pentru a ridica imaginea şcolii de medicină din Iaşi.
 
”Am rugat toţi colegii mei din spitale, precum şi din alte instituţii care se ocupă de activitate medicală să-şi prezinte succesele pe care le au la capul pacientului. Este nevoie de un aport general ca imaginea şcolii de medicină ieşene să fie ridicată la suprafaţă. Ce este de făcut acolo să se facă, dar noi trebuie să arătăm românilor că nu aruncăm copilul odată cu apa din baie, ci părţile bune le extragem”, a precizat Mihai Chirica.
 
Medicul cardiolog Dan Tesloianu din cadrul Spitalului ”Sfântul Spiridon” din Iaşi, care fusese iniţial reţinut întrucât este suspect în dosarul stimulatoarelor cardiace prelevate de la pacienţi decedaţi, a fost arestat preventiv, sâmbătă, decizia fiind luată de către magistraţii Tribunalului Bucureşti.
 
Parchetul General a anunţat, sâmbătă, reţinerea medicului din Iaşi, în dosarul dispozitivelor medicale montate fără respectarea legislaţiei. Astfel, medicul este acuzat că, încă din 2017, a montat cel puţin 238 de astfel de dispozitive, unele fiind prelevate de la persoane decedate, altele fără a li se cunoaşte provenienţa, deşi acest lucru este interzis de lege. De asemenea, procurorii afirmă că unele operaţii nu erau necesare, dar medicul a oferit pacienţilor săi medicaţie care să le inducă anumite simptome şi să se ajungă, astfel, la operaţie.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.