Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" din Capitală are deja în evidenţe 24 de operaţii pe cord la copii sub un an, primele intervenţii fiind realizate în octombrie, după deschiderea centrului de chirugie cardiacă, de o echipă din Statele Unite, restul fiind efectuate de medici din Israel, a declarat, joi, pentru News.ro, managerul unităţii sanitare, Dan Enescu.
"Clinica de neurochirurgie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică de la Spitalul Grigore Alexandrescu a fost deschisă în septembrie 2016. Din octombrie au început operaţiile de cord, iar până acum avem 24 de copii operaţi. În această săptămână au fost operaţi cinci copii cu malformaţii congenitale grave de o echipă de la Spitalul Wolfson din Holon Tel Aviv", a explicat profesorul Dan Enescu.
La spitalul bucureştean au loc mai multe intervenţii chirurgicale pe cord efectuate de peste 20 de chirurgi, asistenţi, tehnicieni şi voluntari ai organizaţiei "Save a Child`s Heart” în colaborare cu echipele româneşti.
31 octombrie - Maratonul de Educație Financiară
5 noiembrie - Gala Profit - Povești cu Profit... Made in Romania
14 noiembrie - Maratonul Agriculturii
Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a vizitat spitalul miercuri. El l-a felicitat pe managerul unităţii sanitare, Dan Enescu, pentru programul derulat şi a mulţumit echipei din Israel pentru intervenţiile efectuate.
Ministrul Sănătăţii şi-a exprimat deschiderea în ceea ce priveşte dezvoltarea unor astfel de colaborări dintre echipele medicale româneşti şi cele ale unor organizaţii în beneficiul pacienţilor români, dar a subliniat, totodată că unul din principalele obiective ale mandatului său rămâne crearea oportunităţilor, inclusiv financiare, în vederea atragerii în ţară a medicilor români plecaţi peste hotare.
Întrebat care i s-a părut cel mai greu lucru în realizarea centrului, profesorul Enescu a răspuns: "Cel mai greu în ziua de astăzi este să construieşti echipa. Ministerul Sănătăţii a luat aparatura, construcţia este a Primăriei Sectorului 1, dar, în ziua de azi, organizarea echipelor este cel mai greu lucru".
Noua clinică are patru etaje şi o capacitate de 85 de paturi, iar personalul medical necesar este de 152 de persoane.
Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.