Poliţia Locală Constanţa a făcut o captură record de droguri în urma acţiunilor desfăşurare în minivacanţă, anunţă Primăria Constanţa, precizând că 12 persoane au fost prinse cu astfel de substanţe interzise. ”Realitatea ne-a obligat să transformăm Direcţia Generală de Poliţie Locală Constanţa într-o forţă care produce rezultate. Prin reorganizare, prin schimbarea conducerii, prin dotare corespunzătoare şi multă disciplină transmitem un mesaj ferm de descurajare a infracţionalităţii în Constanţa”, a transmis primarul Vergil Chiţac.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Primăriei Constanţa, în minivacanţa de 1 mai şi de Paşte, poliţiştii locali au intensificat activităţile privind combaterea consumului şi traficului de substanţe interzise.

Astfel, poliţistii locali din cadrul Serviciului de intervenţii au depistat 12 persoane, cetăţeni români şi străini, care deţineau atât pentru consumul propriu, cât şi pentru efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive/psihotrope din categoria drogurilor de risc şi mare risc, 10 pastile de diferite culori, 27 pliculeţe/pachete care conţineau o substanţă sub formă de pulbere albă, 12 pliculeţe/pachete ce conţineau o substanţă sub formă de cristale, 2 pachete ce conţineau o materie vegetală, uscată, mărunţită, de culoare verzuie, 10 g de ciuperci, 3 g pulbere de amfetamină şi cofeină, 3 g pulbere MDMA, 100 de capsule având în conţinut diferite substanţe (2C-I, methoxetamine, 2C-B), 3 g pulbere de ketamina, 2 g rezina de canabis şi 10 g de canabis.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Persoanele prinse au fost duse la sediul Poliţiei Locale Constanţa pentru întocmirea documentaţiei specifice, ea fiind predată, împreună cu acestea şi bunurile indisponibilizate, reprezentanţilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa, în vederea continuării cercetărilor.

De asemenea, în aceeaşi perioadă a fost prins un cetăţean străin care deţinea, în vederea comercializării, tuburi de N2O, fapt pentru care împotriva sa au fost dispuse atât măsura sancţionării contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor HCL nr. 261/2023, cât şi măsura complementară de confiscare a unui număr total de 50 tuburi N2O, având gramaje diferite.

”Realitatea ne-a obligat să transformăm Direcţia Generală de Poliţie Locală Constanţa într-o forţă care produce rezultate. Prin reorganizare, prin schimbarea conducerii, prin dotare corespunzătoare şi multă disciplină transmitem un mesaj ferm de descurajare a infracţionalităţii în Constanţa, la toate nivelurile! O captură de droguri de mare risc şi 12 traficanţi au fost reţinuţi de poliţiştii noştri locali din Serviciul de Intervenţii. Bravo, băieţi!”, a scris, vineri, pe Facebook, primarul Vergil Chiţac.

El a amintit că este în derulare un proiect de montare a peste 1.200 de camere în municipiu.

”Vorbele nu ţin loc de fapte, de aceea proiectul de montare a peste 1.200 de camere în tot oraşul, sub un centru integrat de comandă şi supraveghere, este în derulare şi sunt convins că va fi cea mai amplă acţiune de susţinere a siguranţei şi ordinii publice din Constanţa pe cel puţin trei niveluri: protecţia cetăţenilor în faţa oricăror fapte anti-sociale; protecţia tinerilor în faţa fenomenului devastator al consumului de droguri; protecţia afacerilor din Constanţa, care se vor dezvolta într-un mediu mult mai predictibil”, a arătat Chiţac.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.