Consiliul General al Muncipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în şedinţa de miercuri, un proiect de hotărâre care prevede solicitarea către Guvern să emită o hotărâre privind înfiinţarea unei unităţi sanitare pe Bulevardul Timişoara, nr. 101E, în Sectorul 6 Capitală, „cu paturi, având clasificaţia de spital general, precum şi împuternicirea expresă a Consiliului Local al Sectorului 6 al Municipiului Bucureşti de a hotărî, în condiţiile legii, înfiinţarea respectivului spital”. „Noi ne-am făcut temele, avem şi finanţarea. De acum, totul depinde de Ministerul Sănătăţii şi de Guvern”, a declarat primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Săptămâna trecută, Consiliul Local al Sectorului 6 a votat hotărârea prin care solicita Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) acordul cu privire la înfiinţarea unui spital în Sectorul 6, arată un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 6.

Astfel, CGMB a votat, miercuri, această hotărâre prin care solicită mai departe Guvernului României să emită o hotărâre privind înfiinţarea unui spital în Bd. Timişoara nr. 101E.

Ciprian Ciucu: Este unul dintre cele mai mature proiecte de spital nou din ţară

Edilul Sectorului 6 Ciprian Ciucu a precizat că există terenul pe care va fi construită unitatea sanitară, există studiul de fezabilitate votat deja şi este asigurată finanţarea de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, fiind necesară doar o hotărâre de Guvern pentru ca proiectul să poată demara.

„M-am retras într-un colţ să scriu acest mesaj. Proiectul spitalului promis în Sectorul 6 prinde contur, demararea înfiinţării a fost votată astăzi în Consiliul General. Este important de ştiut că spitalele din România se pot înfiinţa doar prin hotărâre de Guvern şi am trimis deja Ministerului Sănătăţii toată documentaţia necesară pentru a iniţia hotărârea de Guvern. Bun! Avem terenul (eliberat de sarcini), avem studiul de fezabilitate deja votat, avem asigurată finanţarea de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, ne mai trebuie doar hotărârea de Guvern. Am muncit mult, am vorbit puţin, mai deloc despre acest subiect. Este unul dintre cele mai mature proiecte de spital nou din ţară. Totul va depinde acum doar de Ministerul Sănătăţii şi de Guvern. Noi ne-am făcut temele”, a explicat Ciprian Ciucu, conform sursei citate.

Cum va arăta Spitalul Sectorului 6

Spitalul va fi construit pe o suprafaţă de 30.000 mp, pe Bd. Timişoara, 101E şi va avea cu peste 300 de paturi - 257 cu spitalizare continuă şi 50 cu spitalizare de zi. De asemenea, unitatea sanitară va avea 10 secţii: Cardiologie, Neurologie, Ortopedie, Oncologie, Obstetrică, Ginecologie, Unitate de Terapie Intensivă, Unitate Cardiacă, Neonatologie şi Chirurgie;

Totoddată, spitalul va avea opt săli de operaţii, şapte săli de naşteri, 75 de cabinete medicale şi compartiment de primiri urgenţe, de 1.689 mp.

Ce a fost făcut până acum şi ce urmează

Până în prezent, a fost eliberat terenul de sarcini (linii de înaltă tensiune, conducta de gaz), au fost luate avizele, făcute proceduri de atribuire de lucrări pentru îngroparea firelor de înaltă tensiune etc. De asemenea, au fostă făcute studii suplimentare de mediu, analiza solului, impact social. etc.

După ce va fi semnată finanţarea, vor putea demara procedurile de licitaţie pentru proiectare şi execuţie.

Lucrările ar putea dura 3 - 4 ani.

Foto: Primăria Sectorului 6
Foto: Primăria Sectorului 6
Foto: Primăria Sectorului 6
Foto: Primăria Sectorului 6
Foto: Primăria Sectorului 6
Foto: Primăria Sectorului 6
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.